Влада заощадить на знедолених українцях

13 вересня 2011, 06:53
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1499

Без допомоги залишаться 16 категорій пільговиків


«Покращуючи життя» усій країні, влада не забула і про тих, кому і без того не солодко --  інвалідів, ветеранів, чорнобильців, вдів, сиріт та інших пільговиків. В уряді, очевидно, поміркували, що гроші їм не потрібні – на іноземних курортах не відпочивають, на дорогих іномарках не їздять, брендові речі не одягають. То й допомогу соціальну можна відмінити, чи призначати на власний розсуд.

Саме така суть законопроекту №9127, який 9 вересня в першому читанні з подачі Кабміну проголосувала Верховна Рада. Відповідно до нього, з 1 січня 2012 року уряд на власний розсуд встановлюватиме порядок і розміри соціальних виплат 16 категоріям пільговиків. А це значить, що ветерани війни і праці, чорнобильці, діти війни, вдови, інваліди, міліціонери, шахтарі, працівники медицини, освіти та науки й інші можуть забути про допомогу. Хай невелика, але нині вона гарантована законами та Конституцією. Тепер же уряд хоче встановлювати пільги як заманеться, «аналізуючи фінансові ресурси держави». Але ясна річ, що для просто  люду у влади грошей ніколи не було і не буде. Гроші є для потреб чиновників, для силовиків, спецслужб, на розкішні держдачі і гелікоптери. А в простих людей забирають останню копійку.

Попри очевидну антиконституційність такого рішення, депутати жваво проголосували за вказаний законопроект. Прийняти в цілому його можуть вже зовсім скоро. Зупинити їх, апелюючи до здорового глузду чи совісті, неможливо. Бо ні того, ні іншого у  них нема. Треба розуміти, що це черговий крок до геноциду українського народу. Бо найвразливіші громадяни опиняються на межі виживання.

Я звертаюсь до Президента з вимогою зупинити антисоціальну політику. В разі остаточного прийняття законопроекту ініціюватиму звернення до КС з вимогою захистити соціальні права мільйонів українських громадян.

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,ветерани,чорнобильці,інваліди
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.