Опозиція вимагає від Януковича виконати обіцянку про покращення життя

19 вересня 2011, 17:44
Власник сторінки
соціальний експерт
0
1185

Опозиція вимагає від влади нарешті виконати передвиборчу обіцянку Януковича про підвищення зарплат та прожиткового мінімуму. Законопроект № 9177.

Опозиція наполягає на включенні до порядку денного сесії парламенту та терміновому розгляді у середу законопроекту № 9177 про збільшення розміру прожиткового мінімум та зарплати.

Про це  повідомляє Український тиждень Новини www.ut.net.ua

За словами автора законопроекту Андрія Павловського, пропонується, зокрема, з січня 2012 року встановити мінімальну пенсію у розмірі 1200 грн. та мінімальну зарплату у розмірі 1506 грн.  ( як обіцяв Янукович в січні 2010 року).

Законопроект має бути ухвалений терміново, до ухвалення проекту держбюджету-2012, розгляд якого заплановано на четвер.

Автор  переконаний, що проурядова більшість підтримає цей законопроект, оскільки він повністю відповідає передвиборчим обіцянкам президента та спрямований на покращення соціальних стандартів з урахуванням інфляції та росту цін на продукти харчування.

Як повідомлялось, проект бюджету на 2012 рік передбачає, що на діяльність президента, Верховної Ради і уряду у 2012 році буде виділено понад 2,55 млрд грн, у той час, коли в 2011 році на це було виділено 2,44 млрд грн.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України відмовився визнати протиправною бездіяльність Віктора Януковича у зв'язку з невиконанням ним обіцянок, даних напередодні виборів глави держави в 2010 році.

Як зазначено в постанові ВАСУ, якою було відмовлено визнати протиправною бездіяльность президента, передвиборна програма кандидата на пост президента України Януковича - це засіб агітації, не обов’язковий до виконання.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.