Владі до лампочки ваші інтереси

21 вересня 2011, 20:23
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1629

Мій виступ на парламентських слуханнях „Інститут сім’ї в Україні: стан, проблеми та шляхи їх вирішення”




Шановні українські громадяни, співвітчизники! Тема, яка обговорюється в залі, надзвичайно актуальна. Але гляньте, будь ласка, на урядову ложу! І що ви там побачите – там немає урядовців. Де Прем’єр-міністр? Де віце-прем'єри? Де відповідальні міністри? Їх немає.
Ви знаєте чого їх немає? Бо їм до лампочки ваші інтереси, бо їх хвилюють лише власні інтереси. Вашим сім'ям, Катерина Левченко повідомляє, 500 тисяч сімей в Україні без батька ростуть. У них у кожного є батько і мати, і грошей мільйони кожний день гребуть. А ви  сидите безробітні, без засобів до  існування.
Я от познайомився, поки ми сиділи в залі, – талановиті, молоді, освічені, красиві, розумні хлопці й дівчата, але не мають роботи, не мають за що жити, не мають за що утримувати свої сім'ї. Христина Гунько, Богдан Кубік, Андрій Кружило, Олексій Кочармін, Жанна Метельська, Кирило Андрющенко, Андрій Карпенко, Віктор Чолак, Ян Сорохан – наше майбутнє, це ті люди, які мають будувати країну. Нинішня влада позбавила їх цієї перспективи. Ця талановита освічена молодь, з дипломами, з  головою на плечах, з бажанням піднімати країну з колін вона позбавлена таких можливостей.
Чому? Дивіться, от тут одна молодь. А, коли ви звільните цей зал і прийдуть депутати, ви побачите, майже половина пенсіонерів. Що їм тут робити? Що вони тут роблять? Вони отримують 15 тисяч зарплати, 15 тисяч пенсії і сплять або секс-сайти дивляться. Оце все, що вони роблять. А ви хочете, щоб вони на вас працювали.
А ви хочете, щоб вони на вас працювали. Ніколи  вони не вас не будуть працювати, бо в них є свої діти, свої онуки, вони в спадок передають посади народного депутата. Згадайте часи Ющенка: півуряду – його куми.  А чому так? Чому не породичатися з простими українськими сім'ями?
Ми говоримо про проблеми сім'ї. Урядовці розказують, як вони  про них печуться. Хлопці, беріть приклад з мене. Я в серпні місяці поїхав  в Знаменку Кіровоградської області. Сім'я: 5 дітей. Сім'я Шевченко. Я похрестив їхню найменшу дитину Богдана. Йому десь там через кілька місяців буде рік. Хай би кожен урядовець похрестив не своїх урядовців колег, а дітей з багатодітних сімей. І я думаю, що від вас було б більше користі, ніж сьогодні є.
Ви зараз нам отут годину морочите голову, як ви вболіваєте за сім'ї. Я вам розкажу я к ви вболіваєте за сім'ї. От бюджет наступного року: "Надання пільгового довгострокового державного кредиту молодим сім'ям  на придбання житла – 60 мільйонів гривень.". Що таке 60 мільйонів гривень? Це один будинок, там 4-5 під'їздів. А в Україні  тисячі сімей потребують житла. Ви, урядовці, кожен живете в своїй квартирі, ви всі маєте свої дачі, у вас сотні, десятки гектарів землі! Поділіться з цим народом, віддайте їм хоча б частину того, що ви отримали від держави! А ви самі все під себе гребете і людям не віддаєте.
Тому   в бюджеті, це наказ мій, це звернення і  не махайте  головами, коли йдеться про проблеми людей, а слухайте і підтримуйте, а інакше полишите ті посади!  Так от, моє звернення, мій наказ до уряду і я думаю, що  всі ви мене підтримаєте, в    бюджеті наступного року мінімум 5 мільярдів на придбання житла для молоді. Так, чи ні? А хто не чує, якщо вони вас не почують, ми їх винесемо звідси і вони тут не сидітимуть. Учора афганці почали свою справу, ми закінчимо, молодь закінчить, підніме Україну з колін, поміняє цю владу. І прийдуть самі,   і будуть вирішувати проблеми молоді, проблеми сім'ї в Україні.
Далі.  Ви розказуєте, я навів оці прізвища талановитих, цих і інших мільйонів українських дітей по всій країні, які без роботи, без зарплати. Що наш уряд, чим він хвастається? Він розказує про те, що 25 мільйонів гривень вони дають на створення робочих місць для молоді. Це ніщо, це означає, що кожен з вас і далі буде без роботи, без зарплати.
Тому я пропоную  радикальне вирішення  проблеми. Перше. Треба, і я сподіваюся, що урядовці це почують і намотають на вус, і зроблять це, а не ігноруватимуть як завжди представників опозиції. Перше – роботодавець має отримувати дотації, коли беруть молодь на роботу. Друге – роботодавець має отримувати пільги по сплаті податків, коли беруть молодь на роботу. І третє – кожна молода сім'я має мінімум на 30 років брати кредит на придбання житла під 3 проценти, жити в своїй хаті, народжувати мінімум по 5 дітей і піднімати країну. Лише оце дозволить нам вирішити проблеми сім'ї.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,молодь,сім'я,радикальні дії,Сім'я діти та батьки
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.