Суд над Тимошенко

02 жовтня 2011, 11:14
Власник сторінки
соціальний експерт
0
1838

Це був не суд, а судилище: без Конституції, без законів, без справедливості, без свідків захисту, без будь-якого права на захист, без останнього слова…

Тимошенко зверталась, не до продажних і переляканих прокурорів та судді, бо вирок вже написаний на особисте замовлення Януковича. Вона говорила до суспільства, до українських громадян, до демократичної світової спільноти.

Юлія Тимошенко: «Це був класичний суд Лінча, коли зібралася група людей, об'єднана одним незаконним  завданням, і незважаючи на невинуватість, було завдання розправитись, і вони це зробили». http://byut.com.ua/news/8200.html

          Тимошенко кинули до в’язниці, бо вона посунула корупційні інтереси

          Газову кризу 2009 року створили корупційні схеми, які покривав тодішній президент Ющенко. Під час розв’язання кризи Тимошенко усунула ці схеми і діяла законно.

          Юлія Тимошенко: «Я, як на ту хвилину прем'єр-міністр, хочу заявити, що діяла законно, логічно, ефективно, по-державницьки.  Я не торгувала землею під Чорноморський флот, не торгувала газотранспортною системою, «Енергоатомом», «Укртелекомом». Я не здала жодної п'яді української землі, і жодної гривні державної власності не було поставлено під удар, криза була розв'язана».

            Зараз  після 20-ї річниці незалежності (як і на десяту) вона в тій самій камері, в тій самій в'язниці за те ж саме - за те, що будучи прем'єр-міністром робила спроби захисти національні інтереси та усунути колосальну газову корупцію «Росукренерго».

           Адвокати Тимошенко доводили в суді очевидні речі

          Було очевидно, що немає злочину, але адвокатам треба було використати увесь свій досвід, закони, документи, щоб довести, що два на два – це чотири. Більше того, їх ні суддя, ні прокурори не слухали і чути не хотіли.

          Юлія Тимошенко: «Коли Олександр Плахотнюк, витративши два тижні, і на відміну і прокурорів, і судді, і слідчих вивчив кожен папірець цієї кримінальної справи, і коли він все це сміття вивалив у своїй доповіді і розклав на складові: коли слідчі дії по вилученню ключових доказів проводилися 31 квітня 2011 року - в день, якого не існує в календарі, коли він показував, що експертизи замовлялися набагато пізніше, ніж по датам отримували результати, коли він проаналізував увесь цей мотлох і просто назвав все своїми іменами, то стало зрозуміло, чому немає прямої трансляції».

           Після всієї роботи, яку проробили захисники треба було б припиняти цей абсурд, треба виносити виправдувальний вирок та закривати цю ганебну для України справу.  Знищують лідера опозиції, за якого у 2010 році проголосувало майже 12 млн. виборців,  половина України!

         Кримінальна справа проти Тимошенко – прикриття для здачі  газотранспортної системи

         Кримінальна справа проти Тимошенко, крім знищення головного конкурента Януковича, є ще й прикриттям для здачі владою газотранспортної системи. Під прикриттям ідеї «невигідних контрактів» цю колосальну власність народу хочуть перевести у  родини, які нині керують державою.

          Юлія Тимошенко:  «Сьогодні вони говорять про якісь невигідні контракти і під цією завісою просто здають Україну… Їм потрібне прикриття для здачі заздалегідь обговорених об'єктів, і тому вони сьогодні влаштували все це шоу, влаштували інформаційну кампанію про те, що ці контракти не вигідні». http://byut.com.ua/news/8203.html

          Жодним кроком Тимошенко не порушила національні інтереси

         Підписуючи газові контракти, Тимошенко перш усього дбала про політичну незалежність України і підписала стандартний для європейських контракт.

Юлія Тимошенко: "Для України підписаний контракт і підписана формула давала стратегію виходу на ринкові ціни, - заявила Тимошенко. - Скажіть, чому тоді не більш заможні ніж Україна, прибалтійські країни з першого дня перейшли на жорсткі ринкові ціни і заявили, що будуть сидіти без тепла, опалювати вугіллям, але через ціну на газ не дозволять формувати політичні  впливи на їх країни. Скажіть, чому Грузія не ставить спеціальних умов дати їм пільгові ціни, а живуть політично вільними!  А що наша сусідня Польща не хоче мати ціну на газ 200 доларів? Хоче, але вона знає, що треба вибудовувати сильну економіку, незалежну країну».

  Газовий контракт Тимошенко є стандартним для країн Європи

      "Газпром" і "Нафтогаз України" у 2009 році уклали стандартний газовий контракт. Юлія Тимошенко затвердила стандарту систему цін і стосунків.

       Захист має в розпорядженні  зразки 38-ми контрактів інших  країн з "Газпром". На момент середи було проаналізовано 23-х із них. Результати показують, що між «Газпромом» і «Нафтогазом» застосовано стандартні європейські формули. Єдине, що відрізняє ці контракти – це країни та назви компаній, із якими вони укладені.

 http://www.pravda.com.ua/news/2011/09/28/6623244/

Таким чином, Україна не є винятком в цьому переліку, і контракти, що укладені Юлією Тимошенко, повністю ідентичні тим контрактам, які "Газпром" підписав з іншими споживачами.

    Екс-прем'єр-міністр Чехії Тополанек: Юлію Тимошенко немає за що судити

Екс-прем'єр-міністр Чехії Мірек Тополанек, який у 2009 році брав участь у газових переговорах України і Росії, вважає, що Юлію Тимошенко немає за що судити.

 Марек Тополанек: "Я на Тимошенко як тодішній голова Ради Європейського Союзу в рамках маятникової дипломатії тиснув. За мною стояло півмільярда громадян Європейського Союзу, велетенські проблеми, які загрожували Болгарії і Словаччині". http://tsn.ua/ukrayina/eks-prem-yer-chehiyi-dogovir-timoshenko-zahistiv-lyudey-i-zberig-imidzh-ukrayini.html

Марека Тополанек: "Юлія Тимошенко тоді поводилась дуже мужньо. У неї не було іншої можливості, ніж домовитись із Росією. ".

Марек Тополанек: "Договір, який вона тоді була вимушена підписати з Росією, захистив людей в Україні і зберіг імідж України, якщо говорити про її європейський вибір. …Я не думаю, щоб її можна було за щось судити".

Юлія Тимошенко: Янукович поставив на собі  клеймо диктатора

          Юлія Тимошенко заявляє, що у режиму є план винесення їй обвинувального вироку у першій та другій судових інстанціях, а потім Янукович планує здійснити помилування.

Юлія Тимошенко:  «Я знаю, що у них є план винести обвинувальний вирок, причому на першій та другій інстанції зірвати всі європейські домовленості. Потім Янукович хоче звернутися з пропозицією про помилування, але є маленька деталь - деталь в тому, що він указ змінив і за помилуванням мусить звертатися той, проти кого винесено обвинувальний вирок».

 Юля наголосила, що ні за яких обставин не проситиме про помилування.

Юлія Тимошенко:   «Я хочу сказати, що ні за яких обставин, ніколи я ні за яким помилуванням не звернуся, не звернуся тому, що для мене це буде визнанням диктатури, визнанням неправосуддя, нахабності і цинічності всієї системи авторитарної влади. І хай він такі плани навіть не будує».

ЮліяТимошенко: «Це буде вирок не мені – це буде вирок, по-перше, всій системі правосуддя, тому що рано чи пізно всі дізнаються про те, що тут відбувалося. По-друге, це буде вирок цій системі силових структур – СБУ, прокуратурі – тому що там кожному клеймо треба буде поставити, що ви фальшуєте справу і що ви займаєтесь політичними репресіями. Це однозначно буде вирок не мені - це буде вирок Януковичу, тому що він собі на лоба поставить клеймо, що він просто є диктатор і що він позбавляє всіх елементів демократичного суспільства».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.