Чому активіст Радикальної партії відкусив палець охоронцю

03 жовтня 2011, 13:10
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1431

Минулої п’ятниці 30 вересня чимало каналів показали, як цього дня на сесії Луганської міської ради чоловік, котрому не давали висловитись на трибуні, відкусив охоронцю шматок пальця.


Сюжет показали короткий, ніби як циркову виставу за участю неврівноваженого. І прикро,  що журналісти не завдали собі клопоту розібратися в драмі та причинах. А вони наступні.

Цей чоловік – Михайло Пащук є активістом Радикальної партії.  Працює у моїй громадській приймальні в Луганську. За два дні до сесії міськради Михайло Федорович Пащук вів прийом громадян  і як правозахисник допомагав луганчанам знаходити шляхи вирішення їх проблем. Цього разу люди попросили про допомогу з щотижневим ярмарком. Його міська влада  вирішила винести з центру за місто. Людям це створить незручності, тож ярмарок вони попросили не переносити. Гуртом написали звернення до міськради та підкріпили його більш ніж тисячею підписів мешканців.

Власне, це просте звернення луганчан і хотів зачитати Пащук. Втім, депутатський корпус не забажав виділити для цього 5 хвилин уваги. Навпаки, «обранці» не пошкодували часу для голосування про видалення Пащука з сесійної зали. Коли ж чоловік намагався все ж зачитати звернення людей, секретар ради викликав охорону.

І хоча до обов’язків останньої належить всього лиш здійснювати пропускний режим та пильнувати приміщення ради вночі, охоронці хвацько кинулись на порушника депутатського спокою. Пащуку намагались заламати руки, наносили удари, та навіть просунули ті горезвісні  пальці до рота. Певно, в стані афекту, обороняючись, чоловік  і відкусив мізинця.

Якщо відверто, вчинок пана Михайла і я не надто схвалюю. Але з іншого боку його небайдужість, його наполегливість, готовність іти до останнього – захоплює. Саме такими і мають бути активісти Радикальної партії. Він прийшов не про себе просити, а про проблему людей сказати. Депутати ж про клопоти луганчан чути не забажали. Замість вислухати спокійно 5 хвилин оту заяву, вони влаштували цей дурнуватий інцидент. Видно, що ні мудрості людської, ні вміння вислухати, ні бажання допомогти виборцям у них немає. І якраз їх поведінка, а не Пащука, є ганебною. Йому доречніше бути біля трибуни, аніж їм у депутатських кріслах. І скоро саме так і буде.


Лідер Радикальної партії, Олег Ляшко

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,радикалізм,Олег Ляшко,радикальні дії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.