Азаров дообіцявся...

04 жовтня 2011, 12:56
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
869

Щодня я зустрічаюся з людьми в різних областях України. І всюди чую: «Ми на вилах винесемо цю владу!».


Чую від молоді та пенсіонерів, від лікарів і вчителів, від спортсменів та інвалідів, від афганців й чорнобильців, від робітників і підприємців, від селян та мешканців великих міст… Я й сам купив вила і вожу їх з собою на зустрічі, бо підтримую простих людей і знаю: мій обов’язок – захищати їхні інтереси.

Я показую чиновникам і депутатам вила, показуючи їм те, що вони дограються, якщо негайно не припинять цинічне знущання над українським народом. Як-то кажуть, Азаров дообіцявся…

До протестів приєднаються працівники аграрного сектору з усім своїм реманентом та технікою. Адже дії нинішнього уряду призводять до того, що за рекордних урожаїв селяни зазнають таких же за розмахом збитків.

Нагадаю, Кабінет міністрів  раніше впровадив  експортне мито на зернові: 9% на пшеницю, 12% на кукурудзу, ячменю – 14%. Це призвело до того, що рівень експорту у порівняні з червнем впав вп’ятеро. На сьогодні українські аграрії продали вдвічі менше, ніж планувалося.  На світовому ринку позиції України зайняла Росія, яка продала збіжжя на 30 доларів дешевше за  кожну тону. Нині світові ціни на зернові знизились ще на 40-45 доларів на тону. Українські ж виробники, обтяжені митом, або не конкуренті, або ж вимушені продавати збіжжя собі у збиток.  Крім того, через заповнені елеватори, ніде складувати урожай пізніх зернових. Це загрожує псуванням і втратою значної частини збіжжя.

На сполох вже забило навіть Міністерство аграрної політки, мовляв, селяни не матимуть коштів на осінньо-польові роботи, відтак на наступний рік виробництво може різко скоротитися.

Проте це не переконало Мінфін і Азарова. Мито на зернові хочуть продовжити ще на рік – до січня 2013 року. Більше того, уряд  пропонує ввести мито ще й на соєві боби -12%, насіння ріпаку -9%, соняшникову олію – 10%.

Бездарна влада не знає, як заповнити дірявий бюджет. Аби утримувати чиновників та підтримувати підприємства олігархів, вони обкрадають пенсіонерів, пільговиків. Тепер грабують аграріїв. От вам і підтримка села та реформи! Це може спричинити крах сільгоспвиробництва. Адже коли інші країни стимулюють продаж, їх аграрії заробляють гроші і матимуть за що орати та сіяти, у нас повна стагнація.

Радикальна партія підтримує протести селян. Організації аграріїв заявили про намір розпочати голодування в Києві. В регіонах селяни планують перекриття доріг технікою. Наша політична сила разом з селянами воюватиме за їх права у всіх областях. Тому що, тільки об’єднавши зусилля, ми змусимо цю владу зважати на інтереси простих людей.

 

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Азаров,Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,влада,чорнобильці,пенсіонери
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.