Яка головна мета Януковича ?

04 жовтня 2011, 20:02
Власник сторінки
соціальний експерт
0
1820

Декілька завдань влади...

Винесенням обвинувального вироку  лідеру опозиції Тимошенко, Янукович виконує кілька завдань.

«Перше його важливе завдання – це, безумовно, зробити політичне поле в Україні неконкурентним, тобто він прибирає мене як головного, дієвого і достойного опонента. Якщо б я була слабким опонентом, як вони намагаються розповідати по каналам телебачення, не було б ні кримінальної справи, ні в'язниці. Вони знають, що якщо наша команда сильна і якщо вона на чолі з лідером, 2012 рік - це максимум, коли ми їх всіх повимітаємо із влади начисто. І вони знають, що я це організую і можу це зробити»,- заявила на закінчення своєї промови під час судових дебатів лідер «Батьківщини», екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.   «Те, що зараз я знаходжуся у в'язниці, те, що проти мене порушена кримінальна справа - це, безумовно, і рішення, і креатив, і виконання Віктора Янукович», - наголосила Юлія Тимошенко.
Друге завдання Януковича, за її словами, «перекласти на когось відповідальність за підвищення цін на газ і тарифів на тепло, вони ж не будуть розповідати, що саме вони 4 мільярди доларів віддали «РосУкрЕнерго» за рахунок цих нещасних людей, з яких вже останню шкірю зняли. Їм треба показати, що це зробила Тимошенко. Вони, по суті, переносять на мене відповідальність за все, що вони роблять в країні по підвищенню тарифів».
Третьою метою Януковича є бажання прикрити планову здачу національних інтересів України.
«Пояснити, чому Янукович підписав Харківські угоди, пояснити, чому він сьогодні здає газотранспортну систему, пояснити, чому він ще щось буде здавати, і він буде кожного разу казати, що в нього погані контракти. Але якщо погані контракти, то навіщо їх треба було ратифіковувати у Верховній Раді? Він просто хоче таким чином прикрити планову здачу національних інтересів України. Це для нього ширма»,- сказала екс-прем'єр-міністр.
Головною ж метою Януковича є зрив ратифікації Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом.
«Янукович декларує, що він цього щиро хоче, але насправді це лише декларація. Він зараз робить все для того, щоб спровокувати країни ЄС зірвати Угоду про Асоціацію та зону вільної торгівлі, тому що для нього недопустимо входження України в склад європейської спільноти, тому що це крапку поставить на тій мегакорупції, якою він займається, це поставить крапку на правовому безпределі, який сьогодні демонструється, це примусить його повернутися  до справжніх цінностей демократичного суспільства. І, крім того, підписання політичної угоди про Асоціацію протирічить відповідним тіньовим обіцянкам, які він давав до президентських виборів. І тому сьогодні, утримуючи мене за гратами, знаючи, що немає складу злочину, він де-факто зриває підписання Угоди про Асоціацію», - сказала лідер «Батьківщини».
Тимошенко також підкреслила, що Янукович не дасть команду про закриття сфабрикованої проти неї політичної справи, тому що це зруйнує його головну зовнішньополітичну стратегію, яка спрямована не в ЄС.
Екс-прем'єр допускає, що Митний союз може і не є метою Януковича, який хоче «залишатися у власному болоті без будь-якого контролю і без будь-якої відповідальності і просто споживати ресурси країни». Як приклад, Тимошенко навела тіньову приватизацію «Укртелекому», шельфу Чорного моря та комерційних банків.


Юля  Тимошенко завернулася до присутніх в залі представників європейських держав з проханням не залишати Україну без європейської перспективи. «Саме тому я знаю чіткі його плани, знаючи, що він тримає мене за гратами, щоб не допустити підписання Угоди про асоціацію, я просила би і зверталася б до європейської спільноти: сьогодні з опозицією розправляються, сьогодні нас кидають за грати. Нічого спільного те, що сьогодні відбувається з Україною, з демократією це не має. Але якщо Україну по плану Януковича позбавлять угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі, то не Янукович буде покараний, а покараний буде кожен українець», - підкреслила вона.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.