Коли ж вбивці нестимуть відповідальність? (ВІДЕО)

06 жовтня 2011, 12:23
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1726

Мій виступ на парламентських слуханнях «Про реформування системи органів Міністерства внутрішніх справ України і впровадження європейських стандартів»



Я, Олег Ляшко, лідер Радикальної партії: Дякую за вашу неймовірну чуйність і демократизм, що ви дали можливість мені виступити, незаважаючи на моє запізнення.  Але ви знаєте,  чого ви дали мені можливість вступити,  бо те, що  я скажу, хвилює мільйони українських громадян.

 

Литвин:  Не знаю.

 

Я: І тому в мене перше запитання до міністра Могильова. Шановний пане міністре, ви сидите смієтесь. Ви чого смієтесь? Ви смієтеся чи не з того приводу,  що в Шевченківському райвідділі міліції ваші підлеглі вбили студента Ігоря Індила? Мого земляка, хлопця 19-літнього з Борзнянського району, Чернігівської області.  

Я колись в Борзні закінчував школу-інтернат. Цей хлопець навчався на Борзнянщині. Виріс, приїхав сюди вчитися в ВУЗі для того, до б піднімати Україну з колін, для того, щоб мінімум троє дітей народити і збагачувати, будувати нашу країну. Ви його вбили! Ви і ваші підлеглі! Ваші підлеглі і ви, тому що ви покрили цей злочин! Ганьба кому? Могильову? Правильно. Ганьба Могильову! Ганьба всім тим, хто..

 

Литвин: Я прошу, я прошу, я прошу вас! Давайте ви виступайте, будь ласка,  по суті, інакше я вимушений буду… Звинувачення пред'являти не потрібно. Будь ласка.

 

Я: Володимире Михайловичу, ви на яку тему зібрали тут парламентські слухання – як реформувати міліцію. То хіба не по суті ми говоримо, коли міліція вбиває людей, хіба не потребує реформування так звана правоохоронна система, де сотнями гинуть українські громадяни ні в чому не винні? Яка ж тоді суть повинна бути?!

Ви причитаєте, що вам не вистачає бюджетних коштів. На що вам, пане міністр, не вистачає бюджетних коштів? На те, щоби ганяти проти українських громадян, які виходять протестувати проти антисоціальних реформ влади. Ви виганяєте сотні тисяч міліціонерів. Ви не даєте нам, опозиціонерам пройти, щоб висловити владі ганьбу?! Ми не йдемо битися з вами, і тих хлопців, яких ви кидаєте під Верховну Раду проти афганців, проти чорнобильців. Ми не б'ємося, це ви з нами б'єтеся. Це ви не даєте можливості народу відповідно до Конституції висловити свій протест. Ви б'єте кийками бабів, дідів, молодих хлопців, дівчат, вам на це грошей не вистачає?! Коли бабу, діда нещасного обкрадуть, курку вкрадуть, корову вкрадуть, порося вкрадуть, ви пишете: "Немає складу злочину". А коли виходять люди висловити свій протест проти ганебної політики уряду, у вас тисячі людей тут стоять, захищають Верховну Раду, яку давно розігнав би український народ, замість того, щоб захищати українських громадян. Замість того, щоб допомагати людям, які потребують вашого захисту. Сидіть, мовчіть і не  кричіть! Я розумію, що я в невдячному середовищі…

 

Литвин: Я прошу вас, я прошу вас, давайте по темі. Давайте по темі парламентських слухань. Це не передвиборний мітинг. Я вас прошу. Виступайте по темі.

 

Я:  Володимире Михайловичу, по темі. Не забирайте мій час. Он сидить заслужена людина, герой – Олександр Маркович Бандурко. Генерал, всім генералам генерал. Бачите, він на відміну від вас, пузатих і мордатих, сидить і мовчить…

 

Литвин: Вимкніть мікрофон. Все. Дякую. Дякую. Я прошу вас, ви перейшли на образи.


Я: Я вибачусь, якщо я когось образив. Підніміть голову, отой крикун, який "ганьба" кричить.

 

Литвин: Я ще раз прошу, не керуйте тут.

 

Я: Я вибачаюся, якщо я вас обізвав. А хто вибачиться перед мільйонами українських громадян, які не можуть знайти захисту в нашої міліції? Які не можуть чекати на те, що захистять їхні права, дітей, яких вбивають у міліцейських відділках. Ви пів-Одеси ледь не перестріляли, щоб зловити чеченського терориста. А чому ви його не ловили раніше? Бо ви його кришували, бо він вам дань носив. А тепер ви що робите?

Тому, підсумовуючи… Не кричіть, дайте людині сказати. (Шум у залі) Підсумовуючи, пане Могильов, слухайте, давайте, хлопці, оті, хто там щось розказує, ви зупиніть 100 людей, спитайте як вони до вас ставляться. 99 із 100 скажуть те саме, що я кажу. І мене сюди люди і Господь послав, щоб хотя один вам сказав те, що про вас люди думають. Так що сидіть і не перебивайте.

Пане Могильов, я звертаюся до вас, ви досвідчений міліціонер, ви пройшли від самого низу до самого верху, я добре читав вашу біографію, і нема питань, що ви професійний міліціонер. Але сьогодні ви взяли на себе тяжкий хрест, ви служите владі. А ви повинні служити не владі,  ви повинні служити народу. Ви повинні служити українським громадянам. І коли вас влада штовхає на злочини, коли вас влада виводить проти дітей, проти батьків, проти онуків, проти громадян України, які мають конституційні права на свободу слова, на свободу протесту, ви як офіцер, ви повинні покласти заяву і піти з посади! Але не втрачати свою честь! А ви сидите, смієтеся! Ви можете сміятися скільки завгодно. Прийде час, у Біблії написано, сміється той, хто сміється останнім.

І ганьба вам люди кричать так само, як ви тут мені кричите! Бо я знаю, що мільйони людей в Україні, які слухають наші оці виступи і балаканину пусту, яка ні до чого не приводить, бо ви все розказуєте, що вам мало грошей! Ви наступного року 20 мільярдів гривень на міліцію берете, а на охорону здоров’я – 9 мільярдів! А на освіту ще менше! Для чого нам країна, де міліція захищає людей від влади, замість того, щоб вчити людей і щоб вони здоровими росли! Для того, щоб будували країну!

ВІДЕО



Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: МВС,Ляшко,Могилев,Радикальна партія,Олег Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.