Верховна Рада відхилила мій законопроект про відновлення виплат дітям війни

19 жовтня 2011, 16:10
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1294
Верховна Рада відхилила мій законопроект про відновлення виплат дітям війни

На жаль, парламентській більшості наплювати на інтереси простих людей. Лише 135 депутатів сьогодні підтримали мою ініціативу, спрямовану на захист знедолених.

Законопроект передбачав повернення скасованої владою надбавки до пенсії дітям війни. Проголосували “за” 135 народних депутатів: 87 “бютівців”, “нашоукраїнці”, позафракційні та фракція комуністів. Останні, називаючи мене, автора законопроекту, своїм ідеологічним опонентом та ворогом, тим не менше, підтримали його законопроект, визнавши його необхідність. В свою чергу я запропонував комуністам з’їхати з державних дач, на утримання яких передбачено 150 мільйонів гривень, і перенаправити ці кошти на доплати до пенсій дітям війни.

Під час розгляду в парламенті тривала жорстка дискусія: представники більшості критикували законодавчу ініціативу мене як позафракційного депутата, представники опозиційних фракцій – навпаки підтримували.

Надбавка дитини війни становить всього 250 гривень. Але ці люди настільки бідні, що змушені рахувати і такі гроші. А злочинна влада забирає у них і ті крихти. Покажіть мені хоч одного депутата, який рахуватиме такі кошти, натомість діти війни в таких злиднях, що не знають, за які гроші їм таблетки купити, як внукам хоча б цукерок купити, як сплатити комунальну платіжку.

Відверто кажучи, і до скасування надбавки закон про виплати дітям війни фактично не діяв, жоден уряд за часи незалежності не захищав права цих знедолених.

Нинішня влада перед виборами обіцяла дітям війни у повному обсязі виконувати вимоги закону. Казали, що візьмуть гроші з тумбочки, після виборів прийшли до влади, беруть гроші з тумбочки, але тільки для себе. І тумбочку поставили собі.

Більше того, депутати відмовились від пропозиції спікера парламенту Володимира Литвина відправити законопроект на доопрацювання, таким чином позбавивши дітей війни надії на повернення виплат надбавок до пенсії.

 

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,пенсія,діти війни
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.