Чому Тимошенко у тюрмі, а Азаров на волі?

25 жовтня 2011, 09:07
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
4647

В чому головна особливість української тюрми? В тому, що винні і невинні перебувають по різні сторони грат, але часто не на «своєму місці», не з того боку: невинні у тюрмі, а винні гуляють.

В чому особливість української прокуратури? В тому, що вона не стежить за дотриманням законів у суспільстві, а лиш тупо виконує функцію залякування, терору. Копаючи якісь древні документи давно забутих, закритих справ, Генпрокуратура «сліпа» до злочинів, які чинять щодня зараз, до того ж на найвищому державному, а то й міжнародному рівні.

Це питання постає не просто так. 18 жовтня цього року прем’єр-міністр України Микола Азаров поїхав до Санкт-Петербургу і раптом ні з того, ні з сього вирішив підписати від імені держави договір про зону вільної торгівлі з країнами-членами СНД. Українське суспільство не чуло жодних цифр про параметри створення цієї зони вільної торгівлі.  Ніхто не бачив проекту договору ні до, ні після підписання. Ніхто не знає розрахунків вигод та можливих втрат для української економіки! Нагадаю, в подібній атмосфері невідомості підписувались і сумнозвісні газові угоди.

Щодо наслідків цих домовленостей. Поки стало відомо лише те, що з «вільної торгівлі» вже виключено чотири види товару – нафту, газ, цукор і спирт. Перелік не вичерпаний. Видно, що на ключові пункти товарообороту обмеження будуть збережені. «Вільна торгівля» виглядає фікцією, а справжня мета – політичне зближення з Росією , на противагу зближенню з ЄС.  Я не проти  зміцнення міждержавних зв’язків, але такі політичні маневри українських посадовців, нічим не обґрунтовані, викликають щонайменше подив.

Втім, для прокуратури залишаються не поміченими не лише такі знакові події. Не бачить вона і щоденних злочинів нинішнього уряду. Я нагадаю хоча б два. Це резонансний замах на соціальні виплати для пільговиків. Може й не зовсім вірно «замах», бо хоч ще не прийнятий той злочинний закон, влада вже грабує найбільш незахищених. Ще раніше уряд прийняв постанову, якою сам визначає порядок виплат людям допомоги. Це пряме порушення Конституції і ряду Законів по  захисту пільговиків. Крім того, уряд  фактично доручив Пенсійному фонду не виконувати рішення судів, якими вимагається повернути людям виплати в повному обсязі. Це ще один кричущий злочин – вказівка не виконувати рішення суду, яке обов’язкове на всій території України. Але прокуратурі чомусь не до цього. Про мільярдні збитки. Лише нещодавно було скасовано експортні мита на вивіз зернових і то не усіх. Впровадивши їх, Кабмін призвів до падіння обсягу продажу збіжжя українськими виробниками, завдав багатомільярдних збитків як їм, так і державному бюджету. Хто за це відповість?

Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,Азаров,Росія,прокуратура,Ляшко,Радикальна партія,СНД,ЄС,Олег Ляшко,радикальні дії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.