Марш захисників Києва: За зелені зони, проти "генплану-2025"

25 жовтня 2011, 14:31
Власник сторінки
Захищати місто. Але це не професія, а місія.
0
1206

Вбий "генплан2025" - спаси дерево!";) Запрошуємо усіх на театралізовану ходу проти знищення зелених зон Києва.




Театралізована хода від пам'ятника Ярославу Мудрому (м. Золоті Ворота) до Арки дружби народів розпочнеться о 12-00. О у кінцевій точці маршруту – арка Дружби народів – 13-00 заплановані громадські слухання з приводу генплану.

ПРИНОСЬТЕ З СОБОЮ ШТУЧНУ ЗЕЛЕНЬ, ВЛАШТУЄМО КРАСИВУ ХОДУ!

ЧОМУ:

Найближчими тижнями в Києві планують затвердити новий генеральний план міста, розрахований на період до 2025 року при тому що існуючий генплан Києва розрахований до 2020 року.

Проект так званого, розроблений на замовлення Черновецького і Попова, є спробою узаконити відведення земельних ділянок в парках, скверах і історичних ареалах, легалізувати накрадене попередніми поколіннями корупціонерів та створити можливості для комфортного грабунку столиці у майбутньому.

* УНЕМОЖЛИВИТЬ ПОВЕРНЕНЯ РОЗКРАДЕНОЇ ЗЕМЛІ. Відносно сотень земельних ділянок в Києві тривають суди і деякі з них (парк Покал, Жуків острів, околиці музею Пирогів тощо) вже вдалось відбити у "молодої команди і Ко", тому що ці землевідведення суперечать чинному генплану. Якщо буде затверджений новий генплан, всі інші суди будуть програні тому що всі незаконні земле відведення стануть законними.

* є геноцидом ЗЕЛЕНИХ ЗОН Києва. Передбачається знищення 7% парків, скверів та інших насаджень. Постраждають практично усі зелені зони у центрі міста та більшість на його околицях. В них заплановано звести торгово-розважальні комплекси, офіси та багатоповерхові житлові будинки.

* є благословінням подальшій ЗАБУДОВІ ІСТОРИЧНИХ СВЯТИНЬ КИЄВА. Розробники відмовилися визнати особливо цінними землями територію навколо Києво-Печерської лаври та собору святої Софії. Це означає – там можна будувати висотки, паплюжачи історичний вигляд тисячолітнього міста.

На додачу, варто вважати підробкою, а не справжнім Генеральним планом:

* Не зроблено аудит виконання чинного Генплану – а отже, нема підстав, що новий буде краще. Влада приховує реальні причини, чого у місті відбувається забудовницьке свавілля.

* Не проведено аудиту стану зелених зон Києва, розрахунки та планування розвитку зелених насаджень робиться на основі застарілих даних. Якби було проведено повний аудит і кияни дізналися, скільки парків і скверів знищено насправді, чиновникам важче було б обгрунтувати ті мауйбутні вирубки, заплановані ними у.

Отож, є аферою, яку потрібно негайно зупинити. ПРОЕКТ ПОТРІБНО ВІДХИЛИТИ, а новий Генплан розробляти лише після повернення накрадених земель та проведення незалежного аудиту нинішнього стану міста.

Більше про "Генплан-2025" тут: Генплан-2025: які зелені зони знищать 

Подія на ФБ:

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.