Що готує нам Страсбург?

26 жовтня 2011, 15:35
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2066

Резолюція Європарламенту щодо ситуації в Україні від 27 жовтня буде містити чіткий сигнал про необхідність підписання угоди про асоціацію вже у цьому році

Останній тиждень я багато працював зі своїми контактами у Європейському парламенті, який 27 жовтня має намір розглянути проект резолюції щодо поточної політичної ситуації в Україні.

Як лідер Радикальної партії я заявив своїм європейським колегам про занепокоєність із згортанням демократичних процесів в Україні, яке особливо посилилося після проголошення вироку у справі екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Водночас сказав їм про головне: переговорний процес між Україною та Євросоюзом щодо підписання у цьому році Угоди про асоціацію неодмінно має бути завершено вже у цьому році. Європа не повинна ставити в залежність вирішення такого критично важливого завдання, як відрив України від пострадянського простору, із справою Тимошенко. Я також на минулому тижні звернувся до самої Юлії Тимошенко із закликом зробити офіційну заяву стороні ЄС про те, що Угода про асоціацію має бути підписана негайно.

За моєю інформацією, проект резолюції Європарламенту від 27 жовтня  буде жорстким щодо дій нинішнього президента та уряду України у питаннях демократії та захисту прав людини. З чим я повністю згоден. Проте сподіваюся побачити у цьому проекті спільний сигнал європейських законодавців про те, що народ України виборов право бути  в Європі – об’єднаній, вільній і демократичній. Такий підхід на сьогодні поділяють представники різних політичних груп Європарламенту.

Як народний депутат і лідер партії я боротимуся до останнього за те, щоб Європа не карала українців через особистісні зведення політичних рахунків та бездарну політику нинішньої влади.

 

Олег Ляшко, лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Юлия Тимошенко,європарламент,Ляшко,Страсбург,Радикальна партія,ЄС,Олег Ляшко,Юлія Тимошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.