У нас - не все є Донбас!

30 жовтня 2011, 11:21
Власник сторінки
политик
0
2179

Кандидат від Батьківщини переміг регіонала з перевагою більше ніж у три рази

в продовження теми....

Голосування на проміжних виборах до Броварської районної ради в селі Погреби завершилося переконливою перемогою кандидата від паргії «Батьківщина» В'ячеслава Субботіна, за якого віддали голоси 239 погребчан. А от провладному претенденту на мандат - регіоналові Володимиру Радченку дісталося тільки 73 голоси. Що мала робити влада у такій ситуації? Вкидання «лівих» бюлетенів неможливе, так само і спроба псування дійсних, відданих за лідера виборчих перегонів: забагато очей на дільниці, включно з камерами трьох телеканалів. Знаючи свій реальний рейтинг серед населення району, регіонали вирішили розіграти сценарій визнання виборів недійсними. Для цього використали свого «основного» кандидата - Володимира Радченка та «технічного» - голову Пенсійного фонду в Броварському районі Світлану Решетову. Остання, до речі, отримала лише 28 голосів.

Цікаво, що близько дев'ятої ранку, коли пані кандидат завітала на дільницю, ніяких зауважень щодо двох скриньок для голосуван¬ня замість необхідних трьох у неї не було. Так само в її «колеги по роботі (на Партію регіо-нів)» Радченка не було зауважень щодо кіль¬кості кабінок: п'ять замість шістьох. Здається, на всіх виборах тут лаштували саме п'ять кабі¬нок. В усякому разі, з такою явкою виборців, як тоді - 699 осіб із 1741 внесеного до списку виборців на дільниці, тих кабінок вистачало із запасом. Та ввечері майже водночас з'являються скарги: від Радченка, Решетовоїта ще одного мешканця села: кабінок замало, скриньок недостатньо, а на вулиці темно, що заважає людям прийти проголосувати. Скарга від мешканця села Віктора Сергієнка взагалі тягне на сенсацію: нібито людина, схожа на кандидата у депутати Субботіна, вранці пропо¬нувала йому двісті гривень за «голос». Ошелешений, мабуть, такою щедрістю, Сергієнко до вечора гадав, що робити з пропо¬зицією та, врешті-решт, написав скаргу. ТВК не розглянула ті скарги у день голосування. А вже наступного дня регіонал В. Ратушнякт та литвинівка С. Решетова подали позовну заяву до окружного апеляційного суду. Їхні вимоги більш ніж скромні: визнати вибори недійсни¬ми; дії ТВК - протиправними та незаконними, а ще - заборонити встановлювати результати виборів і оголошувати їх. Нині судова тяганина триває.
Спроби зняти його з реєстрації робилися й раніше. До початку виборів двічі намагалися скасувати його реєстрацію як кандидата. Так, кандидат у депутати Світлана Решетова звернулася зі скаргою на те, що Субботін у своїй автобіографії не вказав усіх партій, в яких колись перебував. Але автобіографія - це документ, у якому зазна-чається партійність чи позапартійність на момент подачі документів. Отже, не вказана попередня партійність не може бути підста¬вою для зняття з реєстрації. Цю скаргу роз¬глянуто 19 жовтня. 21 жовтня вручено вимогу як кандидата, на якого скаржаться, надати копію скарги і копію заяви про від¬кликання скарги, цих документів не надали. Сказали, що та скарга взагалі не була зареєстрована. Однак було повідомлено всім членам ТВК, щоб вони прибули о 20:30 для проведення засідання саме у якійсь скарзі.
У зазначений час прибуло тільки 4 члени комісії, а для кворуму потрібно було щонайменше 9 чоловік. Тому до 22 години, тобто до кінця робочого дня комісії, засідання з розгляду невідомої скарги не відбулося. Але ми разом з іншими народними депутатами, їхніми помічниками та представниками преси вимушені були майже всю ніч чергувати біля ТВК, щоб у випадку проведення засідання комісії у більш пізній час відстояти свої інтереси й захиститися від можливого порушення закону й зняття з реєстрації. Хоча ТВК мала офіційно повідомити про розгляд скарги по відношенню до Субботіна, ні листа, ані телеграми про це не надіслали. Тільки сказали: «Ми будемо розглядати скаргу проти Субботіна, і ви про все дізнаєтесь». Досі незрозуміло, чи була та скарга, чи її не було взагалі. І ось, щойно дізналися результати голосування, Субботіну повідомили з ТВК, щоб не поспішав святкувати перемогу, бо з'явилися нові скарги.
Чим би не закінчилися суди, ми щиро вдячні усім мешканцям Погребів, які віддали за нашого кандидата свій голос. Погребчани завжди переважно підтримували «Батьківщину». Люди дуже добре ставляться до нашого лідера. Депутат райради Костянтин Гайовий, який, на жаль, відійшов у кращий світ, також обирався від партії «Батьківщина». Переконаний, що і сьогодні підтримка «Батьківщини» й особисто Юлії Тимошенко в Погребах досить сильна. Деякі люди казали: «Ми прийдемо на вибори, поставимо галочку біля прізвища Субботін. Це буде голос за ЮліюТимошенко».

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.