Ігнорування урядом чорнобильців закінчиться його відставкою

08 листопада 2011, 08:24
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1166

Всенародний рух чорнобильців попереджає, що «ігри» уряду з людьми, маніпуляції з пільгами, брехливі обіцянки їх не чіпати, можуть закінчитися відставкою Азарова і його підлеглих.

На 9 годину ранку середи 9 листопада запланована чергова акція чорнобильців під стінами Кабінету міністрів.

Мене завжди дивувала, та навіть злила, неповноцінність, спотвореність української політичної системи: влада у нас не хоче, не здатна розуміти, що вона всього-на-всього найнята народом для обслуговування його інтересів. Це не люди повинні до них ходити з проханнями, а навпаки. Ситуація така, що Азаров, Тігіпко та Ко мали б у всеукраїнському турі ставати перед людьми на колінах і просити милосердя та прощення за свою недолугу політику. Це не підприємці, студенти, пенсіонери, пільговики, селяни мають ходити під Кабмін. Це бездарні урядовці мають визнати свою неспроможність і піти звідти геть, поки не пізно.

Ну а тим часом пізно уже для перемовин. Принаймні, чорнобильці, які довірили мені представляти їх інтереси, стомилися. Неодноразовою брехнею довіру людей розтоптано остаточно. Тепер ми хочемо стовідсоткового і негайного виконання вимог Всеукраїнського руху чорнобильців. Інакше люди готові до радикальних дій. Я вже цитував класика «Повстання – мова тих, кого не почули». Так от чорнобильців не чують уже дуже довго. Сьогодні їм не лишається іншого виходу, як боротися до останнього. Боротися за своє виживання. І це не пафосні слова, а на жаль, жорстока реальність. Ви не уявляєте, як важко людям триматися. Чорнобиль знищив їх серцево-судинну, імунну, опорно-рухову систему. Захищаючи нас, вони стали по суті інвалідами і вижити можуть лише щодня приймаючи ліки. А нинішній уряд, замість підтримати, вирішив забрати у них останню копійку, позбавивши можливості купити пігулки, прирікаючи людей на смерть.

Азаров каже, що на протести прийшли «клони». Але насправді, пустоголові «клони» сидять в уряді, бо вони не розуміють таких простих людських речей. Вони не можуть покращити економіку, а бюджет наповнити здатні лише оббираючи пільговиків. «Клони» в парламенті голосують за такі нікчемні  антилюдські закони. І їм усім не місце у владі.

Хочу ще раз нагадати вимоги Всенародного руху чорнобильців: безумовні 100% виплати пенсій вже у листопаді і надалі; погашення заборгованості, в тому числі і по рішеннях судів; заборонити Пенсійному фонду перерахунок пенсій на основі ненормативних документів; передбачити в бюджеті-2012 кошти на виплату пенсій в повному обсязі; залучити представників  чорнобильських громадський організацій до обговорення проекту закону №9127, без цього не вносити його на розгляд парламенту.

Окремо хочу звернутися до президента Віктора Януковича. Дії уряду найбільше шкодять йому. Люди, які голосували проти нього, нічого доброго від його президентства не очікували, люди, які його підтримали, сподівалися зокрема на покращення життя.  І ті, і інші нині глибоко розчаровані, обурені і сповнені ненависті. Януковича вводять в оману про захмарні пенсії та «псевдочорнобильців», між тим порушують Конституцію, закони та обкрадають людей. Наповнити бюджет вони можуть, лиш обібравши пільговиків, а їх недолугі реформи загнали економіку в глуху невилазну кризу. Куди не плюнь - скрізь халепа. Медицина розвалена. В ЖКГ – колапс. Масове безробіття. Негатив від цього всього падає на президента.

Я бажаю президенту прозріння, сам же обіцяю, що Всенародний рух чорнобильців не зупинить боротьби, доки людям не віддадуть все до останньої копійки, належної їм за законом.

 Закликаю усіх свідомих українців доєднатися в середу до акції під Кабміном, оскільки його політика спрямована проти всього народу. Вірте, доля людей – у руках самих людей, наших руках. Не дозволимо купці недоумків вершити її! Покажемо їм, що ми не безвольні «клони» і не псевдогромадяни. Ми – народ і змусимо владу служити нам!

Ваш Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії

Голова Всенародного руху чорнобильців

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Янукович,Азаров,Ляшко,Радикальна партія,радикалізм,Олег Ляшко,Пенсійний фонд,пенсія,Тігіпко,Конституція,Всенародний рух чорнобильців,чорнобильці,Кабмін,закон №9127
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.