Партія регіонів, БЮТ та Яценюк "сообразілі на троіх"

18 листопада 2011, 09:55
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1790

Влада та опозиція змовились про недемократичні, антинародні вибори.

Як уже повелося в українському парламенті, найбільшої ваги документи, визначальні для суспільства закони, приймаються у темну пору доби. Під покровом ночі депутати вершать свої чорні справи. Тому нічого дивного, що такий резонансний, суперечливий Закон «Про вибори народних депутатів» Верховна Рада вчора 17 листопада проголосувала ближче до 21 години вечора.

 Ухвалений закон став результатом змови Партії регіонів, БЮТу та Яценюка. Він є недемократичним та суперечить інтересам українського суспільства. Пам’ятаєте, я вже казав про критичну важливість закону про вибори, адже від нових правил залежатиме, а чи буде справді у парламенті представлений народ, чи буде склад Ради відображенням волевиявлення українців і чи будуть депутати працювати в інтересах народу. 

Прийнятий закон показав, що нічого цього не буде. Те, що відбулося вчора у парламенті, ніякий не компроміс, а банальна політична змова. Змова влади і так званої опозиції проти всього суспільства. Ці олігархічні сили, псевдоеліти, які засіли нині у Верховній Раді, вирішили законсервувати своє перебування у владі, не враховуючи інтереси громадян.

 Новий закон передбачає вибори до парламенту за змішаною системою. Половина депутатського складу обиратиметься по «мажоритарці». «Мажоритарка» в нинішніх українських реаліях це не вибори, а призначення депутатами кандидатів від влади. Вже сьогодні запушена машина адмінресурсу. Буде шалена агітація за бюджетні кошти, підкуп виборців і що завгодно. Цей закон призведе до масштабних фальсифікацій. У пропорційній системі теж лишили місце для зловживань – партійні  списки формуватимуться за старим принципом закритості. Це означає, що депутати і далі будуть «кнопкодавами», залежними від волі політичних лідерів. Місця в партійному списку будуть продаватися по 10 мільйонів доларів. Це справжня корупція. Виборці позбавлені можливості впливати на формування цих списків. Я вже не кажу про те, що відсутні квоти для жінок, для людей з обмеженими фізичними можливостями, для того, щоб було їх представництво у партійних списках.

Окремо слід сказати про збільшення прохідного бар’єру до 5%. Це спроба консервації у владі політичних «псевдоеліт», які сидять у парламенті роками і довели країну до ручки. Партія регіонів, БЮТ та Яценюк, гадають, що вони втрьох будуть у парламенті з великими фракціями і  не впустять нові сили. Радикальна партія 5%-го бар’єру не боїться. Ми наберемо ще більше і проведемо сюди молодих дівчат та хлопців, які нарешті змінять країну, піднімуть її з колін.

 Нагадаю, я вносив альтернативний законопроект «Про вибори народних депутатів».  Ним зокрема передбачалося проведення виборів за відкритими партійними списками, пропонувалось скасувати прохідний бар’єр повністю, заборонити обиратися до парламенту пенсіонерам. Цей варіант закону було відхилено. Скажіть, на чию підтримку міг би я сподіватися у парламенті? Якщо нині ми побачили, що опозиція грає заодно з владою. От вам доказ, що це одна свора! Прийнятий учора Закон спікер Володимир Литвин назвав компромісом, окремі «бютівці» - досягненням  опозиції. Закон підтримали 366 депутатів: Партія регіонів – 187, "БЮТ – "Батьківщина" – 62, "Наша Україна – Народна самооборона" - 36, комуністів – 24, "Реформи заради майбутнього" - 19, Народна Партія – 20, позафракційні – 18.

 Як видно, від нинішнього парламенту не варто чекати законів ні про чесні вибори, ні про гідну пенсію, ні про помірковані податки, ні про заслужені пільги…Ці прислужники олігархату хочуть висмоктати з українців останню краплю крові. Але я запевняю вас, що ми цього не дозволимо. Радикальна партія пройде в парламент потужною командою. Люди вірять нам  і з їх підтримкою ми здолаємо будь-які бар’єри. Сьогодні нам  «подарували» нечесні правила гри, але давайте все одно боротися. Не допускатимемо фальсифікацій під час виборів. Час злочинної влади добігає кінця. Зрадникам «опозиціонерам» більше нема віри.

 

Олег Ляшко

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: БЮТ,Яценюк,закон,Ляшко,Народна партія,Радикальна партія,Олег Ляшко,вибори,Партія регіонів,молодь,влада,"Батьківщина",комуністи,позафракційні,прохідний бар'єр,радикальні дії,"Наша Україна – Народна самооборона","Реформи заради майбутнього",«Мажоритарка»
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.