Vivat "koza nostra", vivat "la famiglia"?... Або Януковича чекає "коліївщина"

23 листопада 2011, 15:58
Власник сторінки
Политик, общественный деятель
0
8457

Зважаючи на те, що головною персоною в Україні поступово стає «новоявлений олігарх» Сашко Янукович, можу припусти, що з огляду на майбутнє, президент зробив ставку на членів родини. Дарма…

Спробую дуже коротко.

Коли чую постійні «пєснопєнія» Азарова і  Тигіпка про те як активно розвивається українська економіка, як фантастично зростає ВВП, які величезні здобутки має українська промисловість і т.д., задаю собі питання: покажіть мені,  будь-ласка,  а хто це відчуває ???

Для будь-якої адекватної людини основним критерієм економічного зростання в державі є купівельна спроможність населення, це аксіома. Отже, виходимо на вулицю і питаємо першого пересічного громадянина: як вам живеться ? Чи є робота ? Чи влаштовує зарплата ? Чи влаштовують тарифи ? Чи подобаються ціни ? Чи наступили покращення вже сьогодні ?... Запевняю, що 99,9 відсотків  людей скажуть чітко: катастрофа.

Знаєте, у себе під хатою, в магазині, я купую дитині сосиски, називаються «соковиті». Ще місяць тому їхня ціна була 33 грн за кілограм. Сьогодні зайшов і ахнув, вже 44… Не помітно так, бац і на третину більше… І так з усім.

Я цей побутовий приклад навів не дарма, адже останнім часом чую все більш радикальні настрої у тих людей з якими спілкуюся. Подекуди, люди розповідають про те, що іноді просто нічого їсти, ці речі відбуваються по всій країні. Це стосується всіх верств населення, від вчителів, лікарів, пенсіонерів до військових. В умовах абсолютного економічного колапсу, «ручного» управління економікою і катастрофічним падінням рівня життя така ситуація може закінчитись не політичним, а «голодним» бунтом. І повірте, це реальність сьогодення.

Я не буду приводити аналітику останніх «ноу-хау» януковича і Ко, все очевидно і так. Ситуація (на жаль) буде погіршуватися, оскільки бездарний державний менеджмент владного криміналітету доводить Україну до повного зубожіння.  МВФ кредиту не дасть, ціна на газ, навіть якщо буде знижена, не забезпечить  падіння тарифів для населення, а їх підвищення буде обов,язково. Не зупиниться і зростання цін на продукти, пальне, товари першої необхідності. Проблеми очікуються в  інших складових економіки та соціального сектору країни. Коли Азаров розповідає про чергові обіцянки щодо підняття зарплат, пенсій і т.д., я запитую елементарне: звідки на це візьмете кошти ? Ну скільки можна відверто брехати людям, тримаючи їх за баранів…

Але  Янукович обрав інший шлях, шлях безпрецедентного збагачення власної родини. Вирішив збудувати, таку собі, державну «коза ностру» української моделі, сімейний мафіозний клан на чолі з Сашком Януковичем. При цьому, зважаючи на останні події, призначення керівників різних відомств, очевидно, що він поступово відсуває «прикормлений олігархат». Чому згадав про «молодого олігарха». Тому що останнім часом спілкуючись з представниками різних регіонів тільки й чую, в Дніпрпетровську Янукович-молодший, в Херсоні янукович-молодший, в Сумах те саме… Ой-ой, Вікторе Федоровичу, дивіться, це може закінчитися дуже печально… Люди не простять. Не дивлячись на те, що вашій родині належать всі силові структури України.

Ну, а особисто для мене вже давно не секрет, що і міліція, і прокуратура, і СБУ стали органами, що обслуговують інтереси окремих представників української мафії. Але чи буде це продовжуватися вічно ? Не думаю, адже чесних офіцерів, для яких честь мундира є головним також багато.

 Так от, в завершенні скажу, за таких обставин в Україні може статися стихійний «голодний» бунт, сучасна «коліївщина». Коли голодні будуть нападати на ситих, коли бідні і обездолені будуть крушити і відбирати у «багатих» все те, що було вкраденим і здобуте не праведним шляхом. Тоді, це не зупинять ні загони «Беркуту», ні спецназ. Більш того, може статися й так, що вони самі приєднаються до цього процесу, адже попри обіцянки-цяцянки, живеться їм, ой як не солодко…

Коли і як визріє ця ситуація не знаю, але настрій у більшості людей саме такий, це очевидно.

А для підтвердження моїх слів, наберіть знайомих, друзів, сусідів, незалежно від фаху, місця роботи і соціального статусу  і запитайте: що ти думаєш про Януковича, про нинішню владу і щоб ти з ними зробив ? Будьте впевнені, ви почуєте дуже коротку і чітку відповідь – ненавиджу,  розірвав би… От це і є справжня, реальна картина сьогоднішнього дня.

Я не лякаю, я застерігаю…

Не дивлячись на недавно прийнятий закон про вибори, я все ж, чомусь думаю, що щось відбудеться значно раніше…

Тримайтеся, друзі. Слава Україні !

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.