У Вишневому не реєстрували опозиційних кандидатiв у мери

06 грудня 2011, 08:08
Власник сторінки
политик
0
1403

Агітує голосувати за себе лише один кандидат – від Партії регіонів

У місті Вишневе, що на Київщині, 8 потенційних кандидатів у мери міста втратили можливість обиратися – їм відмовили у реєстрації. Причини дві, як кажуть у місцевому тервиборчкомі: перша – конференції з висування кандидатів провели в Києві, а нібито мусили зробити це у Вишневому. І друга – документи були складені з помилками.
Голова ТВК м. Вишневе Володимир Ніколаєнко пояснів це тім, що кілька партій подали документи з помилками. Міська партія не має права висувати свого кандидата на пост мера міста, вони повинні отримати дозвіл від районної партії, ось кілька політичних партій допустили такі помилки.

Усі восьмеро кандидатів у мери, яким відмовили, – представники опозиційних партій. Термін подачі документів сплив 18 листопада. Рішення про відмову в реєстрації ТВК ухвалила фактично в останній день.
Одному з кандидатів пощастило вибороти своє право на участь у виборах міського голови в столичному Адміністративному суді. Феміда визнала рішення ТВК неправомірним. Натомість виборча комісія збирається не виконувати його, а оскаржувати в Апеляційному суді.
Навіть якби кандидати що вони мене виграли цей суд, то априорі завідома не встигали б ні членів дільничної комісії, ні спостерігачів зареєструвати, не буде відкрито рахунка, фактично вони позбавлені можливості повною мірою скористатися конституційним правом на ведення якоїсь агітації. 
Вибори мера у Вишневому відбудуться 11 грудня. У зареєстрованому ТВК списку кандидатів 25 осіб. Утім, активно агітує голосувати за себе нині лише один кандидат – від Партії регіонів.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.