Як ми рейдерів та міліцію з сільради виганяли (ФОТО!)

12 грудня 2011, 10:47
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1210

Минулої суботи, 10 грудня, на запрошення громади відвідав село Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського на Київщині.

Люди попросили допомоги в боротьбі з рейдерами. Вже півроку останні заправляють в сільській раді.

Ще влітку, 29 червня «правляча більшість» в сільраді з 23 депутатів-регіоналів, провела засідання в місцевій школі, на якому висловила недовіру голові сільради Юрію Денисенку. В постанові зазначається  причини - за порушенням ним Конституції, Законів та нездійснення повноважень. Натомість, мешканці кажуть, відсторонили голову тому, що не оформлював у власність землю, яку роздерибанили депутати. Для селян нині і клаптика вільного не залишилось. Питання «гаряче» тим більше, що село знаходиться за кілометр від Києва, тож земля тут на вагу золота. Регіональна правляча більшість пішла далі, і дбаючи про дотримання Конституції, вночі на 5 липня захопила приміщення сільради. Кільканадцять осіб на чолі з секретарем ради і вже в.о. голови Василем Перегінцем забарикадувались всередині, захопивши сейфи з документами, печатки тощо. Викликані на місце правоохоронці злочину не побачили, мовляв, замки на дверях не зірвано, взлому не було. Родичі новоспеченого керівництва  передавали до сільради їжу та одяг. Забезпечені провізією, рейдери почали активно працювати «на користь селян».

Мешканці села обурились і зібрались на протести. Кілька десятків людей постійно пікетують під сільрадою. Але замість захистити інтереси громадян, правоохоронці бездіють, ба більше, покривають дії депутатів регіоналів. Протестуючі селяни кажуть, на них тиснуть, погрожують, неодноразово  били.

Приїхавши на місце подій, я намагався достукатися до депутатів, закликав їх отямитись, але марно. Коли спілкувався з селянами, побачили, як через «чорний хід» з сільради намагається утекти дільничний. Це лиш підтвердило, що правоохоронець обслуговує рейдерську владу. Селяни неодноразово зверталися до дільничного, писали заяви, скарги. Але в результаті він все обертав проти людей. Цього разу відвертітися правоохоронцеві не вдалося. Ми разом з громадою впіймали його та в наметі протестувальників змусили зафіксувати правдиві свідчення людей, зокрема про напади на них.

В Софіївській  Борщагівці у сільському масштабі  відбувається таке ж свавілля і брутальне порушення законів, як по всій країні. В Верховній Раді теж не обирали пропрезидентську більшість під  Януковича. По-суті відбулось таке ж рейдерське захоплення влади, створення коаліції всупереч законам, перекроювання Конституції. Тепер вони дерибанять бюджет, грабують українців, відбирають землю. Невдоволених громадян товчуть правоохоронці. Подібне зараз  відбувається і в Софіївській Борщагівці. Місцевим депутатам регіоналам плювати на волевиявлення селян і їх інтереси.

Стосовно подій у Софіївській  Борщагівці я надішлю звернення до Генпрокуратури. Також порушу дане питання перед депутатами Верховної Ради. Аби протестуючих селян більше не займали та не били, їх намет  оформлю як власну депутатську приймальню громадян.

Водночас хочу зауважити, що для вирішення проблем з місцевою владою, українцям необхідно змінити склад Верховної Ради. Нині парламент блокує проведення місцевих виборів. Ситуація з рейдерським захопленням і подальшим дерибаном  в інтересах більшості і, в принципі, регіоналами ж організована. Радикальна партія по приході до Верховної Ради одразу ініціює проведення позачергових виборів на місцях, аби влада там відображала волевиявлення громадян і працювала на їх користь. Терпіти свавілля лишилось недовго.

 

Олег Ляшко

Лідер Радикально партії


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,рейдери,місцева влада,боротьба з рейдерами,голова сільради Юрій Денисенко.,Софіївська Борщагівка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.