Соборність – не лише історія, це майбутнє України

22 січня 2012, 17:10
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1388
Соборність – не лише історія, це майбутнє України

Сьогодні ми відзначаємо День Соборності – річницю проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року.

Хочеться, щоб ми сприймали це не лише як урочисту дату в календарі, а як важливий урок. Урок, який майже сто років тому дали нам наші предки. В дуже непростих історичних обставинах вони змогли зробити те, про що сотні років мріяв наш народ – об’єднатися. Ми повинні вчитися у них, бо як кажуть, хто не має історії, у того не буде і майбутнього.
 
Приємно бачити, що ми, українці, усвідомлюємо важливість єдності. «Живі ланцюги» в День Соборності - свідчення цьому.  Це символ того, що ми будемо єдині, незважаючи на протидію. На протидію ззовні, і що важливіше  протидію з середини. Свої ж «доморощені» політики  вже двадцять років ділять нас на західних і східних, на україномовних і російськомовних, православних і католиків. Але щодо державності найважливіше те, що всі ми – УКРАЇНЦІ!!! У Донецьку, чи Львові, в Криму, чи на Полтавщині, в Києві, чи Харкові.  Де б ми не були – ми єдиний народ і нас одна держава. Любов до рідної землі має нас єднати.

Так уже сталося, що останнім часом єдності українського народу сприяє біда. Це злочинна влада. Ненависть до неї об’єднала усіх – схід і захід, південь, північ, центр. Напевно, нам потрібен був такий «струс» аби врешті прозріти.  Зараз люди нарешті усвідомлюють, що всі ці «штучки» – мовні, територіальні, релігійні чвари – все це засоби маніпуляції. Простий люд постійно розсварювали, цькували одне на одного, аби в той час його ж безкарно грабувати. Більше такого не буде. Розділяти і владарювати більше не вийде. Тому що сто років по тому український народ знову єднається. Єднається, щоб дати відсіч банді  і щоб далі разом працювати задля процвітаючої України та щасливого життя в ній.

Я провів дитинство на Донеччині, часто буваю на Західній Україні. Знаю, що і там, і там добрі люди і справжні українці. Ми – брати! І в це непростий час маємо подати руку один одному та йти далі разом заради спільної перемоги і спільного щасливого майбуття.

Сьогодні День Соборності. Та я вірю, що Соборність це не просто наша  історія – це наше майбутнє!

Щиро вітаю українців зі святом! Будьмо єдині – в єдності сила народу!


Олег Ляшко,
 Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Україна,Олег Ляшко,захід,День Соборності,схід
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.