Псевдополітолог про псевдоопозицію

27 січня 2012, 10:01
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1298

В українців є свій розум, аби не зважати на продажних «експертів»

Передвиборча кампанія в розпалі, про це свідчать все частіші прогнози політологів  про результати перегонів та тлумаченнями для народу «хто є хто».  Днями в ЗМІ з’явилася чергова доза «просвітництва» від   директора компанії персонального та стратегічного консалтингу Berta Communications Тараса Березовця. На думку останнього, на цих виборах буде дві опозиції – реальна опозиція і псевдоопозиція. Реальна – це «Батьківщина», «Фронт змін», УДАР, «Громадянська позиція». А технологічні проекти або псевдоопозиція – це УСДП Королевської, ВО «Свобода» Тягнибока, Радикальна партія Ляшка. «Тобто це ті проекти, які опозиційними по своїй суті не є, а тільки грають в опозицію. Їхня роль – грати на пониження реальної опозиції», – пояснив Березовець.

Якщо політсили комфортно почувають себе при нинішній владі, співпрацюють з нею, разом голосують за недемократичні закони – це називається реальною опозицією? До фаховості політолога Березовця запитань більше немає. Поясню йому лише, що на пониження рейтингу партії ніщо так не «грає», як зрада виборців. Ніякі технічні проекти не зможуть так відвернути людей, як бруд і брехня. А нинішня влада вкупі з «провладною опозицією» просто стікають цими нечистотами.

Я не здивований такою «глибинною аналітикою» від Березовця, який, як відомо, є «штатним» політологом Клюєва. Крім того, подібні заяви – вже стандартний механізм брудних передвиборчих технологій. Це  звична технологія, коли перед виборами псевдоексперти, куплені політологи, соціологи, і ще всілякі «ологи»  готують виборців до конкретних результатів. Людям промивають мізки, що от виграє той і той, а у тих не має шансів, і це єдино можливий результат. Але це фігня. Бо все залежить від громадян, від їх волевиявлення, а не від цих абсурдних заяв. Українцям намагаються розказувати, хто опозиція, а хто консолідує націю. Так от люди мають власний розум і за двадцять років встигли розібратися, хто є хто.

До речі, є інші, цілком протилежні і більш реалістичні висновки експертів, як приміром Віктора Небоженка, про спробу створення «монополії опозиції» з подачі Банкової. Небоженко назвав дивним об’єднання політичних сил, лідер однієї з яких сидить в тюрмі, а інший – не вилазить з адміністрації президента, уточнивши, що це Яценюк.

Влада хоче підсунути виборцям свиню під виглядом «об’єднаної опозиції». Але ми вже мали змогу переконатися, як ця «опозиція» з радістю проголосувала з регіоналами за антинародний закон про вибори. Вони гадають, що не пропустять в парламент більше нікого, і далі мучитимуть країну. Проте люди вже розібрались, де технічні проекти, яка опозиція «псевдо», а хто справді бореться з злочинною владою. Вірю, що народ зробить інший, не прогнозований псевдополітологами та Банковою  вибір, бо достатньо вже натерпілися і при «регіоналах», і при вже не раз об’єднаних-переєднаних «опозиціонерах».


Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Яценюк,Кличко,Тягнибок,Королевська,Ляшко,УДАР,Радикальна партія,УСДП,Олег Ляшко,Березовець,ВО «Свобода»,Клюєв,«Батьківщина»,Небоженко,політологи,політолог,«Фронт змін»,«Громадянська позиція»,"регіонали"
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.