На Аскольдовій могилі…

29 січня 2012, 15:44
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1678
На Аскольдовій могилі…

Браття і сестри! Закликаю всіх вас вшанувати пам′ять загиблих під Крутами студентів-борців за нашу з вами свободу і незалежність!

29 січня 1918 року, на залізничній станції  поблизу селища Крути, відбувся п′ятигодинний бій між 5-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та 300-ма київськими студентами…

Всіма силами, ціною найдорожчого – свого життя, захищаючи підступи до Київа окупаційної армії, герої зупинили наступ ворога на столицю на два дні.

У військових діях цей бій не мав особливого значення. Але в пам′яті очевидців та в наших серцях ця подія стане головним символом боротьби за теперішню Україну – вільну та незалежну!
Перед розстрілом, із слів очевидців дізнаємось, що Григорій Пипський першим почав співати “Ще не вмерла Україна”, решта студентів гучно підтримали спів.

Дорогі співвітчизники! Я бажаю вам, що б цей гімн гучно лунав у сердці кожного з вас, нагадуючи про тих, хто ціною свого життя боровся за нашу незалежність і свободу.
Сьогдні, 29 січня 2012 року, представники Чернігівської обласної організації Радикальної партії із скорботою уклонилась пам′ятнику полеглим під Крутам.

Наші квіти це знак вічної пам′яті  про ваш героїчний подвиг...

Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,битва під Крутами,Олег Ляшко,Григорій Пипський,загиблі під Крутами
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.