Свобода слова отримала кулаком в обличчя

08 лютого 2012, 12:43
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1471
Свобода слова отримала кулаком в обличчя

Винні у побитті журналістки мають бути покарані

Якось президент України Віктор Янукович сказав журналісту, що не заздрить йому. Гаранта можна зрозуміти, бо якщо він в повному комфорті, чесних журналістів сьогодні переслідують, залякують і б’ють. Черговою жертвою стала журналістка, яка за свою діяльність отримала кулаком в обличчя.

Інцидент трапився в ніч з 6 на 7 лютого біля будинку на проспекті Свободи, 24. Журналіст та представник міжнародної організації «Репортери без кордонів» Оксана Романюк знімала на мобільний телефон для подальшого розміщення у ЗМІ, як невідомі без пред’явлення документів мешканцям намагаються розташувати МАФи на дитячому та спортивному майданчиках, вирізаючи дерева поруч. Проти цього варварства вийшли протестувати кілька мешканців. Але забудовників це не зупинило. Навпаки, хоч Оксана Романюк попередила, що вона журналіст, знімати їй заважали, виривали телефон з рук, штовхали, вдарили в обличчя.  Свавілля зупинила міліція, що прибула на виклик, але нападників врешті  просто відпустили.
Іронія долі у тому, що «Репортери без кордонів» не так давно заявляли про певне покращення  в Україні  ситуації зі свободою слова. Тепер реальність, що називається, кинула їм факт в обличчя. Коли влада цькує журналістів, коли чесних людей звільняють з телебачення, закривають цілі редакції газет, зростає зухвалість і таких от бандитів забудовників. Вони не бояться кримінальної відповідальності за перешкоджання журналістській діяльності  і б’ють в обличчя дівчину журналіста.

Дії нападників не мають лишитись безкарними. Я звертатимусь до Генпрокуратури  з вимогою притягнення їх до відповідальності. Для правоохоронців це мало б бути справою честі. Адже якби вони вчасно зупиняли подібну незаконну забудову, не довелось би страждати ні мешканцям, ні журналістам.

Висловлюю захоплення і підтримку постраждалій журналістці. Вона вчинила дуже гідно. Лише такі справжні журналісти стоять на заваді злочинцям. Я сам 16 років займався журналістикою і знаю, як це ризиковано. Коли в країні бандитизм, можна отримати в обличчя,  можна позбутися здоров’я чи навіть життя. Я переконаний, що журналістика  має бути «четвертою владою», яка контролює усі інші гілки влади. Суспільство має знати правду. І журналісти, здобуваючи та висвітлюючи її, мають бути захищеними. Радикальна партія  у новому парламенті прийме закони, що максимально розширять свободу слова та усунуть всі ризики і перешкоди для діяльності журналістів.

Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,Оксана Романюк,побиття журналістки,журналістка,«Репортери без кордонів»
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.