Напівофіційна заява!

08 лютого 2012, 13:44
Власник сторінки
Голова Державної податкової служби України
0
2308

Я, що природно, цікавлюся роботою своїх колег з інших країн. Функції в нас однакові, проблеми часто-густо – подібні

Я, що природно, цікавлюся роботою своїх колег з інших країн. Функції в нас однакові, проблеми часто-густо – подібні. Взагалі останнім часом намітився тренд щодо зближення стандартів роботи податкових відомств у світі.
Хоча, на жаль, не надто часто випадає можливість спокійно поблукати Інтернетом у пошуках цікавих ноу-хау. Але все одно намагаюся бути в курсі подій.
Із того, що привернуло увагу – нещодавно стрічки інформаційних агенцій обійшло повідомлення про те, що прем’єр-міністр Казахстану Омурбек Бабанов запропонував податківцям жорстко перевіряти підприємців, які прикриваються його ім’ям.
Трохи процитую:
«Неприкасаемых компаний и людей в стране нет. Поэтому если кто-либо, прикрываясь моим именем, обращается к вам, то я прошу, чтобы этого человека проверяли еще больше. Кем бы он ни являлся – пусть даже это мой самый близкий родственник или друг, проверяйте его еще больше», - сказал Омурбек Бабанов, обращаясь к представителям ГНС.
Я навіть здивувався. Подумав: нічого собі! Невже в Казахстані це така велика проблема, що висвітлюється на рівні вищих посадових осіб держави?
Хоча, якщо пригадати наші реалії… А в Україні це хіба не проблема? І у нас вистачає тих, хто любить погрожувати іншим своїми зв’язками у податковій, міліції, СБУ… З різною метою. Міфічною «кришею» намагаються лякати один одного, конкурентів, навіть партнерів по бізнесу!
Тому хочу звернутися до підприємців із такою «напівофіційною» заявою.
Шановні бізнесмени!
Нагадаю вам, що ми відкрили «Пульс податкової» - як доступний кожному громадянину антикорупційний сервіс.  Номер телефону гарячої лінії (044) 284-00-07 (цілодобово).
Якщо ви відчуваєте, що дії чи бездіяльність співробітників податкової служби в вашому місті чи районі перешкоджають нормальному веденню вашого бізнесу – телефонуйте негайно. Будемо реагувати. Зазначу – телефон працює за принципом call-back.
Зі свого боку прошу шановних бізнесменів не погрожувати моїм колегам своєю «кришею» в політичних колах.
Я знаю, що багато власників бізнесу ведуть активну політичну діяльність. Більше того – я точно знаю, кому і що саме належить. Адже це моя робота як податківця.
Але це нічого не міняє. Закон один для всіх.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.