Про те, що лишилося поза кадром

09 лютого 2012, 12:26
Власник сторінки
Голова Державної податкової служби України
0
7799

Віднині податкова міліція не носитиме захисних масок під час операцій. Представники органів проводитимуть слідчі дії з відкритими обличчями.

Віднині податкова міліція не носитиме захисних масок під час операцій. Представники органів проводитимуть слідчі дії з відкритими обличчями.
Гадаю, про це багато читачів вже знають – ми зробили відповідне офіційне повідомлення на нашому сайті та довели зміни у регламенті проведення спецоперацій до регіональних підрозділів.
Але є один цікавий факт, який залишився поза кадром. Справа в тому, що з такою ініціативою виступили… самі міліціонери! Це була ідея керівників податкової міліції, які звернулися до мене із такою пропозицією.
Звісно, я був (і є) обома руками «за». Я безумовно підтримав цю новацію, як підтримував і всі інші зміни, що допомагають зробити нашу роботу прозорішою.
Відмова від масок – не така-то вже й дрібниця, як можна подумати. Це суттєво розширює можливість користування процесуальними правами. У разі, скажімо, оскарження протиправних дій тих же міліціонерів.
Ось так. Чомусь вважається, що силові відомства опираються демократизації та йдуть на якусь лібералізацію тільки під тиском громадськості. Насправді, як бачите, ні. Принаймні у нашому відомстві вони самі щиро зацікавлені у тому, щоби працювати відкрито, ставати ближчими до суспільства.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.