Європа дає ще один шанс. Проте не всім

27 лютого 2012, 13:02
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
2184
Європа дає ще один шанс. Проте не всім

29 лютого Комітет зовнішньої торгівлі Європейського парламенту розглядатиме важливий документ, який безпосередньо зачіпає інтереси України

Це – проект Резолюції про «Торговельні аспекти Ініціативи Європейського Союзу «Східне партнерство».

Цей документ захищає інтереси України, її національних товаровиробників та експортерів більше, ніж це робить власний Уряд під керівництвом Миколи Азарова.

Звучить парадоксально, але це факт.

У цьому проекті Резолюції наші колеги-євродепутати усе, як то кажуть, розкладають по поличкам.

Перше, висловлюють надію на підписання ближчим часом Угоди про асоціацію, яку не було підписано під час останнього саміту Україна-ЄС у грудні 2011 року.

Це – сильний політичний сигнал тим, хто вважає євроінтеграційний напрямок України замороженим.

По друге, євродепутати закликають Європейську комісію знайти таке рішення, щоб виокремити питання створення Зони вільної торгівлі з Євросоюзом в окремий напрям, незалежний від підписання Угоди про асоціацію.

Це фактично означає запровадження принципово нової формули: давайте українську політику відділимо від української економіки.

Європарламент цим говорить, що не хоче карати українських товаровиробників та пересічних громадян за те, що при владі в Україні знаходяться корумповані політики. Фактично Європарламент у такий спосіб ізолює правлячу верхівку від політичного діалогу з ЄС. Щонайменше, цей процес може невдовзі розпочатися і ми почуємо гучні ображені заяви вітчизняних корупціонерів вищого ешелону.

Отже, шановні представники більшості – вашій недолугій, антинародній політиці Європа ставлять мат. Не вийде у вас змінити цивілізаційний вибір мого народу!

По-третє, у проекті Резолюції міститься заклик негайно покращити діловий клімат в Україні, який на сьогодні практично нестерпний для мільйонів трударів, і комфортний – для одиниць, наближених до влади.

Якщо цього не буде зроблено – про подальше ефективне просування українських інтересів на Захід можна поки що забути.

Загалом ця Резолюція Європарламенту - двійка особисто пану Азарову та його Уряду.       

Водночас, євродепутати звертаються до здорової частини українського бізнесу, що потерпає від антинародної політики нинішньої влади – ми підтримуємо вас та бачимо спільні реальні перспективи. Бачимо ваші страждання від «ініціатив» Уряду Азарова і готові подати руку.

Я цитую документ: Уряд має прибрати надмірні адміністративні інспекції, зробити діяльність податкової та митної служб прозорою, подолати корупцію в адміністративній та юридичній сферах, зробити усе можливе для забезпечення належного захисту права власності, прибрати монополії від розвитку інфраструктури країни.

І це – далеко не весь перелік вимог, від яких залежить долі мільйонів українських громадян. 

Підкреслю – мільйонів, а не десятка чи сотні чиновників вищого ешелону та наближених до них олігархів, які за будь-яких обставин будуть почувати себе як вареники в сметані.

У проекті Резолюції також висловлюється надія на те, що в Україні вистачить політичної волі для усунення цих проблем. Оскільки створення Зони вільної торгівлі з ЄС відкриє для наших громадян нові перспективи.

Я вже висловив повну підтримку Комітету зовнішньої торгівлі Європейського парламенту щодо ухвалення проекту згаданої Резолюції.

Також зауважив європарламентаріям, що волі вистачить лише у здорових політичних сил в Україні, які не сидять склавши руки або займаються демагогією, а роблять хоча й невеликі, однак конкретні кроки, аби в країні почало дихатися легше.    

Закликаю українських парламентаріїв уважно та адекватно поставитися до ініціативи Європейського парламенту!

Не озиратися на збанкрутілу більшість в українському парламенті. А бачити європейську перспективу України!

 

Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Азаров,Ляшко,Радикальна партія,Олег Ляшко,Угоди про асоціацію між Україною та ЄС,уряд Азарова,«Торговельні аспекти Ініціативи Європейського Союз
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.