Азаров VS Порошенко. Хтось бреше або перший конфлікт

29 березня 2012, 10:11
Власник сторінки
Дослідницька компанія «СОЦІОПОЛІС: Social, Political & Market Research». Керівник відділу PR-послуг та інформаційного супровод
0
3560

Ось би усім українцям в цей цілющий будинок, щоб побачити, яка ж у нас насправді успішна економіка…

Ось що після свого призначення в ефірі програми «Свобода слова» заявив міністр економічного розвитку та торгівлі Петро Порошенко:

«Я прослідкував тези, якими зі шпальт засобів масової інформації характеризувалося і зараз характеризується положення в Україні. І якщо ви почитаєте і побачите, що переговори з Міжнародним валютним фондом зайшли в глухий кут і це є серйозною ознакою погіршення інвестиційного клімату в Україні, що переговори з доступу українських виробників на ринки Західної Європи в зв'язку з відомими подіями призупинені і відкладені на невизначений термін, що зростання валового внутрішнього продукту в країні починаючи з грудня, січень, лютий значно уповільнилося разом зі зростанням промислового виробництва, що сільське господарство внаслідок відповідних погодних умов втратило 20% врожаю озимини, і на сьогоднішній день ризики, які є в продовольчій частині, є значні, що на сьогоднішній день такі галузі, як будівництво, і такі галузі, як транспорт, демонструють падіння – тобто, від'ємне зростання. І цей список можна продовжувати дуже-дуже довго. Але це характеризує поточну ситуацію як таку, яка знаходиться під дуже серйозними загрозами».

А це вже підбірка деяких бравурних заяв його шефа прем’єр-міністра Миколи Азарова (насправді, схожих оцінок від глави уряду безліч):

- За словами М. Азарова, за останні 2 року зростання економіки склало 10%, але країна все-одно не повернулася до докризового рівня і цього року планується, що Україна таки вийде на цей рівень.

«Я хочу з полегшенням сказати, що період затягування поясів закінчився», - підкреслив він. (17.03.2012р.);

- Прем'єр-міністр Микола Азаров переконаний, що рішення Президента України про виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР підтверджене зростанням економіки та розвитком внутрішнього ринку. Про це Глава Уряду заявив на зустрічі з керівниками представництв іноземних компаній, які працюють в Україні, у вівторок, 13 березня. (13.03.2012р.);

- «У 2011-му році економічне зростання продовжилося, що дозволило поступово підвищувати соціальні стандарти та створювати умови для покращення добробуту громадян. А саме це було та залишається головною метою діяльності влади.

Розпочалося відновлення, пожвавлення економічних процесів, яке невдовзі перейшло у стабільне зростання у машинобудуванні, будівництві, хімічному та енергетичному комплексах, авіаційній, космічній, легкій промисловості, виробництві лікарських засобів, АПК, на транспорті, у торгівлі, в інших галузях. При цьому реальний сектор відновлювався, а тіньова економіка поступово почала зменшуватися». (20.01.2012р., підсумкова  прес-конференція Прем‘єр-міністра України Миколи Азарова, присвячена підсумкам роботи Уряду за 2011 рік).

Очевидно, хтось із них цих співзасновників Партії регіонів каже неправду. Проте, чи є серед громадян ті, хто сумнівається, що вже за місяць-другий Порошенко заговорить словами Азарова (не з точки зору лінгвістики – тут Микола Янович просто неповторний, а мовою блискавичних економічних показників)? Вся справа в тому, що в застінках уряду уже давно віднайдено чудодійну мікстуру – тільки туди потрапляєш відразу бачиш неймовірний розвиток вітчизняної економіки. Доведено десятками прозрілих чиновників в багатьох урядах!

Ось би усім українцям в цей цілющий будинок, щоб побачити, яка ж у нас насправді успішна економіка…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.