"Чесний хлопець" - це не професія

18 квітня 2012, 16:24
Власник сторінки
Голова Державної податкової служби України
0
12991

Якщо коротко, то саме про це мені і нагадали шановні інвестори за допомогою соціологів з Research&Branding Group.

Якщо коротко, то саме про це мені і нагадали шановні інвестори за допомогою соціологів з Research&Branding Group.

Нагадаю, що ми отримали перші результати Індексу інвестиційної активності України. Створили цей індекс за тими ж методиками, що і відомі міжнародні рейтинги, тільки присвячений він виключно Україні. Я дуже вдячний вітчизняним фахівцям, які підтримали мою ідею та погодилися вивчати настрої інвесторів та їхні очікування щодо нашої країни.

Результати виявилися дещо кращими, ніж я очікував: кожний третій опитаний інвестор має намір вкладати кошти в Україну цього року. Ще 26% розглядають таку можливість, але остаточного рішення ще не прийняли.

Радію, що і в цьому опитуванні, і в кількох інших податкову службу назвали найменш корумпованою держаною установою. Мінімізація людського фактору та відмова від суб’єктивного прийняття рішень на всіх рівнях - від інспектора до вищого керівництва Служби - дали свої результати.

Але, повторюся, чесний хлопець - це не професія. Половина (!) учасників опитування заявили, що очікують вдосконалення податкової системи. І це є необхідною умовою покращення інвестиційного клімату.

Від себе додам - половина плюс один. Я теж впевнений, що вдосконалення податкової системи необхідне. Власне, саме цим я і займаюся на своїй посаді.

І сьогодні, користуючись нагодою, хотів додати кілька слів про те, яким чином ми будемо вдосконалюватися.

Перше і головне - нас не дарма перейменували у "службу" замість "адміністрації". Це був ребрендинг у повному сенсі цього слова, тобто зміна не вивіски, а ідеології. Наше завдання -сервіс, надання послуг. Причому таких послуг, які будуть затребуваними нашими "клієнтами", платниками податків.

Можливо, про це все не знають, тому наголошу - жодного відомчого документа, що регламентує будь-який аспект стосунків платника із податковою, не приймається без погодження робочою групою, у складі якої, окрім податківців, є представники бізнес-спільноти.

Так само жодного профільного законопроекту не виходить зі стін ДПСУ без схвалення громадськістю.

Сьогодні є обопільна зацікавленість в ефективній та зручній для платника податковій службі. Якщо спільні зусилля здолали корупцію (може, й не остаточно, але кардинально), то і тут нам все вдасться.

Я в цьому впевнений.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.