Нова російська пастка для України

18 травня 2012, 17:03
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1806
Нова російська пастка для України

Чому В.Путін так легко погодився на тристоронній газотранспортний консорціум?

Кремль та Газпром через підпорядковане їм видання «Коммерсант» оприлюднили те, про що говорили Віктор Янукович та Володимир Путін кілька днів тому в кулуарах саміту СНД. Це – питання створення газотранспортного консорціуму за участю трьох сторін: Росії, України та Європейського Союзу.

Ідея створення тристороннього консорціуму не нова. Її запропонував ще Леонід Кучма. Єдине, що у 2003-2004 роках мова йшла не про Європейський Союз як можливого учасника, а про Німеччину, яка делегувала свого колишнього канцлера Герхарда Шрьодера на роботу в Газпром, де він до сьогодні продовжує опікуватися питанням реалізації проекту «Північний потік», який прямо суперечить інтересам України.

Зараз на місці Німеччини з'явився Європейський Союз. До речі, у 2012 році це потужне міждержавне об’єднання є доволі вразливим з енергетичної точки зору. За останні десять років Газпром зробив багато для того, щоб укорінитися в низці європейських держав, в першу чергу у Франції, Італії та Німеччині, яка є локомотивом ЄС.

Отже, пропонувати ЄС як страховку для України під час створення консорціуму – це те ж саме, що пропонувати повністю газозалежну Німеччину як члена консорціуму в 2004 році! 
Нам треба інший формат консорціуму – ЧОТИРЬОХСТОРОННІЙ. Для нашої ж власної безпеки ми повинні ввести до складу майбутнього консорціуму четверту сторону, яка була б максимально незалежна від потужного впливу Володимира Путіна та Газпрому. Це – Сполучені Штати Америки.

Лише така конфігурація врятує нашу країну від нової газової пастки!  


Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: США,Газпром,Кремль,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,СНД,ЄС,Олег Ляшко,Леонід Кучма,Володимир Путін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.