Чим Німеччина схожа на Україну? І чим відрізняється?

13 червня 2012, 12:59
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1173
Чим Німеччина схожа на Україну? І чим відрізняється?

У травні 2012 року відбулися вибори до Парламенту землі Північний Рейн-Вестфалія

Партія Християнських демократів нинішнього Канцлера Німеччини Ангели Меркель набрала лише 26%. Лідером виборчих перегонів стає Соціал-демократична партія Німеччини на чолі з Ханнелоре Крафтом набирала 39% голосів виборців. Участь у виборах взяли 13,2 мільйона німців, які проживають у регіоні Північного Рейна-Вестфалії і які мають право голосу. Загальна кількість населення регіону – 18 мільйонів.

Вибори до Парламенту землі Північний Рейн-Вестфалія стали генеральною репетицією до проведення у 2013 році загальнодержавних парламентських виборів до Бундестагу. Перемога на останніх президентських виборах у Франції соціаліста Франсуа Оллана вказує на загальноєвропейську тенденцію втоми виборців від нинішніх політичних лідерів та бажання отримати уряди, здатні більш ефективно вирішувати соціальні проблеми пересічних громадян.

Погіршення позиції партії А.Меркель викликане незадоволенням жителів Німеччини результатами боротьби чинного уряду з внутрішньою фінансово-економічною кризою, а також кризовими процесами в єврозоні. Крім того, все меншій кількості німецьких громадян подобаються ініціативи Берліну, спрямовані на порятунок за рахунок фінансової допомоги Німеччини таких країн як Греція та Португалія, в яких люди живуть краще, ніж середньостатистичні німці.

В Україні – та ж сама картина. Втома від старих облич у владі просто зашкалює. Будь-яка регіональна поїдка, спілкування з молоддю, пенсіонерами або підприємцями дає право говорити про термінову необхідність тотальної зміни персоналій на всіх владних рівнях. Єдина можливість перезавантаження системи – проведення відкритих і чесних виборів до Парламенту.

Однак мене не залишає відчуття того, що результати виборів будуть жорстко фальсифікуватися нинішньою владою, особливо за мажоритарними округами. І ось тут і починаються відмінності від ситуації в Німеччині, де такі речі неможливо уявити собі навіть у найгіршому сні. Жоден страх канцлера Німеччини програти вибори і втратити владу не змусять Ангелу Меркель займатися фальсифікаціями. Це смерті подібно.

В Україні – усе з протилежністю до навпаки. Фальсифікації для влади – передумови для виживання. Тому зупинити фальсифікації – найважливіше завдання для Радикальної партії, яка розпочинає акцію по максимальному залученню міжнародних спостерігачів до кожного села, районного центру та міста.

Гасло - «Зупинимо фальсифікації усім світом!». Адже надто дорого усім нам обійдеться стагнація правлячого поличного класу.

 

Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,вибори,фальсифікації,Партія Християнських демократів,Канцлер Німеччини,Ангелa Меркель,вибори до Парламенту землі Північний Рейн-Вестфалі,Соціал-демократична партія Німеччини
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.