А що ви пропонуєте?

04 липня 2012, 11:50
Власник сторінки
Журналист
0
4647

Емоції, штовханина, газ, сльози... Країна вічних емоцій з нульовою раціональністю. А "котенята" мають план, що робити з владою, яка ігнорує права щонайменше половини країни?


Герої, що голодують біля Українського дому. Країна спостерігає за черговою «боротьбою» до «останнього».

Перед тим «герої» нічого не змогли протиставити від самого початку внесення цього законопроекту Колісніченка-Ківалова. Тепер герої кличуть людей, але знову не пропонують їм плану. 

Куди йти і навіщо? Що за цим? Як це може виправити ситуацію?

Чи готова опозиція у разі підписання закону Януковичем почати процедуру імпічменту президента? Чи готові лідери опозиції проголосити курс на безстроковий протест і забезпечити його? Тобто чи готові до вуличного протистояння, раз вже отримали такий «привід-подарунок» від Колісніченка і Ко? Чи готові організаційно це забезпечити?

Чи готові закликати своїх представників в обласних радах, бодай в західних, зібратися на позачергові засідання і ухвалити свою позицію з приводу голосування у Верховній Раді? Чи готові вони закликати людей до протесту і до якого протесту?

Це може означати фантастичну мобілізацію напередодні виборів і це є чи не єдиним шансом переломати хід цієї кампанії, яку, станом на зараз, тотально виграє влада. Зважаючи хоча б на те, хто виграє мажоритарку та рекордно високий рівень підтримки партії влади та подальшу мобілізацію їхніх ивборців. 

Це може означати перший успіх спротиву у тотальному наступу у правах людини і повне ігнорування інтересів щонайменше половини країни. І цей успіх потрібен країні та українцям більше, аніж просте повернення до мовного статусу кво, який, насправді, більше залежить від нас самих, аніж від законодавчих механізмів.

Опозиція має шанс запропонувати такий план людям, мобілізувати їх і стати, нарешті, реальною опозицією. Бо саме реальна опозиція, яка пропонує конкретні плани дій, потрібна українцям. І лише з такою опозицією буде змушена рахуватися влада, яка вже давно не рахується ні з ким і ні з чим, окрім власного, доволі утилітарного, інтересу. 

Опозиція має право на емоції, яке цілком поділяють їхні виборці. Проте, на відміну, від виборців, політики мусять бути ще й раціональними і пропонувати раціональні проекти суспільству, а не лише «заводити» це суспільство напередодні виборів. Бо емоції стихнуть, а за ними прийде таке вже знайоме відчуття розчарування та безнадії... І це відчуття стане чреговим гвіздком у труну опозиції.

Люди готові до дії, але ці дії мають запропонувати політики. Або припинити називати себе політиками і погодитися з визначенням "котята"...


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.