Камерна робота

16 липня 2012, 09:19
Власник сторінки
0
5139

Майбутній Нобелівський лауреат Йосип Бродський після відсидки із граничною точністю зазначив, що тюрма – це місце, де нестача простору надміру компенсує надлишки часу.

Майбутній Нобелівський лауреат Йосип Бродський після відсидки із граничною точністю зазначив, що тюрма – це місце, де нестача простору надміру компенсує надлишки часу.
Дійсно, час в тюрмі (а якщо вдуматися – то і в житті вцілому) є єдиним належним людині ресурсом. Можна втрачати його на спогади, на мрії, на плекання помсти, на нічогонероблення. Але найрозумніше використати його на самоосвіту. Так, щоб кожний прожитий місяць означав не просто втримання позицій розуму й духу, а підняття на щабель вгору по драбині розвитку.
Нещодавно прочитав відповіді дітей на запитання "навіщо читати книжки". Найкращим здалося пояснення "для того, щоб бути цікавим друзям і самому собі". Як часто це буває у дітей – дуже точно сказано.
На 565-й день у Лук'янівському СІЗО я закінчив читати 200-ту книжку. Це була колосальна внутрішня дискусія і самоосвіта. Можливо, мої оцінки прочитаного допоможуть тим, хто не має так багато часу як я:), але так само цікавляться художньою, історичною, філософською та науково-популярною літературою. Тим паче зараз – час відпусток.
Звичайно, оцінки – чисто суб'єктивні.
! означає вищий клас, ++ і + позначають дуже гарні і просто добрі книжки. * позначає речі, які не викликали у мене задоволення.
Буду вдячний за аналогічні рекомендації.
P.S. Принагідно висловлюю респект книгарні "Є", яка стала для моєї дружини неоціненним джерелом більшості із цих книжок.












PP.S. Прошу ваші ґрунтовні враження та зауваження надсилати за адресою pressa-samooborona@ukr.net.
Дещо якісніший варіант списку тут: http://www.nso.org.ua/ua/news/10458

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.