Закордонні сценарії розчленування України розробляються на кожні вибори

16 липня 2012, 09:38
Власник сторінки
український політик, народний депутат України 5-х скликань, міністр охорони довкілля та ядерної безпеки 1992-1998 рр.
0
1107

Плани підпорядкування України розваляться, як карточний будинок, якщо українці навчаться голосувати за українське

Сценарії розчленування України, – за мовними, регіональними чи іншими ознаками, – розробляються за кордоном на кожні президентські чи парламентські вибори. Згадайте інспіровані Росією події напередодні "помаранчевої" революції, не втілені в життя, бо народ повстав проти цих планів. Як кажуть, – люди планують, а вирішує Бог, який воліє бачити Україну незалежною державою в центрі Європи, а не околицею імперії. 

Впродовж всіх років незалежності за Україну точиться запекла боротьба, бо вона знаходиться на перетині геополітичних інтересів країн – світових лідерів, а також має колосальний виробничо-ресурсний потенціал. Досьогодні Росія була і залишається найпотужнішим зовнішньополітичним чинником, який активно формує українську політику. Виходячи з російської державної стратегії, РФ без України як повноцінна держава вижити не може. Згідно офіційної доктрини, національною основою Російської імперії завжди проголошувалося об'єднання слов'ян, попри той факт, що і сьогодні Росія як федеративне утворення, об'єднує більше ста народів, які не мають спільного етнічного коріння. З іншого боку, якщо за часів Російської імперії та СРСР вплив росіян розповсюджувався майже на всі слов'янські країни Європи, – Польщу, Болгарію, Сербію, Хорватію, Герцеговину, Чехію тощо, – то тепер в колі російських інтересів залишились переважно Білорусь та Україна.

Росія жорстко реалізує свій геополітичний курс, формуючи політику впливів на український уряд, парламент, Президента. Заявляю абсолютно відповідально як депутат 5 скликань: з 1991 року ВРУ не прийняла жодного рішення, яке базується виключно на національному інтересі України, без оглядки на Росію. Красномовний приклад – ядерна зброя, яку РФ намагалася повністю привласнити собі, попри те, що вона перебувала на нашій території. Як відомо, міжнародне право визнає власністю новоутвореної держави все, що є на її території на момент проголошення незалежності. Не маючи юридичного права на українську ядерну зброю, Росія спровокувала такий тиск на українське керівництво через США та ЄС, що зброю здали з усіма потрохами за безцінь. В обмін на тактичні та стратегічні боєзаряди Україна лише 2,5 років безкоштовно отримувала ядерне паливо з Росії. Нагадаю, що нашому сусіду було передано десятки тонн плутонію та високозбагаченого урану, які за ціною в прямому сенсі вартують на вагу золота.

Росія через недолугість української влади отримала контроль і над Чорноморським флотом, хоч під час проголошення незалежності ВРУ визнала його власністю України. Тепер ЧФ РФ ще й базується в Криму безкоштовно, хоч за міжнародною практикою Росія мала б платити від 10 до 15 млрд дол. щороку в український бюджет. Я вже не кажу про заощадження українських громадян в Ощадбанку СРСР, про частку активів колишнього СРСР, які Україна не отримала попри угоди 1991 року про їх розподіл. Та попри міжнародну практику проросійська більшість Верховної Ради України завжди діяла на користь Росії, бо не розуміла, що таке національний інтерес.

І сьогодні парламентська більшість в угоду Росії ухвалює т.з. мовний закон, яким фактично ріже Україну навпіл. Саме тому усі сценарії розчленування України можуть базуватися лише на проросійській більшості ВРУ. А нам, українцям, аби зашкодити їх реалізації, потрібно всього-навсього навчитися голосувати на виборах за українське, і всі плани щодо підпорядкування України чужій волі розваляться, як карточний будинок.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.