ЗУРАБОВ підтвердив, що ''мовний'' закон спрямований на тотальну русифікацію

31 серпня 2012, 08:33
Власник сторінки
український політик, народний депутат України 5-х скликань, міністр охорони довкілля та ядерної безпеки 1992-1998 рр.
0
706

Посол РФ в Україні офіційно підтвердив найгірші побоювання

Посол РФ в Україні офіційно підтвердив найгірші побоювання, – "мовний" закон спрямований не на підтримку національних меншин, а на витіснення української мови з освітньої сфери та тотальну русифікацію України. Днями Посол РФ в Україні Михайло ЗУРАБОВ заявив, що РФ активізує підтримку використання в українській освіті російської мови, оскільки закон "Про засади державної мовної політики" створює для цього нові можливості.

ЗУРАБОВ для пристойності міг би витримати хоча б дипломатичну паузу. Посол вже гарантує, що допомога Росії в справі переведення української освіти на російську мову "не буде пасивною". Росія навіть не приховує своїх політичних намірів поглинання України, нав'язавши їй роль спочатку духовної та культурної колонії Росії, а потім і – територіальної.

Якщо влада не оговтається, а Конституційний суд не скасує ганебного закону "Про засади державної мовної політики", то Кремль спокійно продовжить реалізацію своїх політичних планів щодо зросійщення України. ПУТІН та його оточення мріють руками наших доморощених малоросів за 2-3 роки витіснити українську мову зі шкіл, "вишів", телебачення та ЗМІ, а за кілька років – з побутового ужитку. Кремль плекає надію, що українська мова ледь животітиме на околицях України як тло для гопаків та екзотичних етнічних постановок.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.