Скандальна забудова в Києві та лицемірство провладного кандидата (Документ!)

09 жовтня 2012, 10:50
Власник сторінки
Політик
0
1968

Українська політика вже нікого не здивує рівнем цинізму. Але бувають прояви лицемірства, які не вписуються в жодні рамки.


Коротко опишу суть подій. На вулиці Кіото в Києві планується велике будівництво, яке перетворить і так важкі умови життя мешканців навколившніх будинків на суцільне пекло. Місцеві жителі категорчино проти того, щоб їх двори та прибудинкові території перетворювалися на відгороджені парканами будмайданчики. Тим більше юридична сторона цього будівництва шита білими нитками.

До мене як єдиного кандидата в народні депутати від об`єднаних сил опозиції по округу №215 звернулися жителі вулиці Кіото з проханням якось допомогти з вирішенням цієї проблеми. Оскільки Київська "Свобода" має величезний досвід боротьби із незаконними забудовами, ми активно включилися в процес. Було здійснено ряд зустрічей з місцевими мешканцями та проведена громадьска акція прямої дії. Акція отримала висвітлення у ЗМІ. Її учасники апелювали до Галини Гереги, яка сьогодні є владою в місті Києві (секретар Київради і в.о. міського голови Києва) та звинувачували її в нехтуванні інтересами киян та покриванні незаконної забудови:




Після цього і почалося найцікавіше. Справа в тому, що окрім обіймання найвищих чиновницьких посад в місті Києві, пані Герега також є кандидатом до ВР від влади на 215 окрузі, на території якого і розгорнулося скандальне будівництво. Тому через кілька днів на її офіційному сайті з`являється інформація про те, що пані Герега "вивчила ситуацію, що склалася, і збирається відстоювати інтереси киян". Здавалося б, в цьому немає нічого поганого. Хоч і викликає ця заява цілком слушну підозру, що говорити про "вивчення ситуації" та плани "захищати інтереси киян" на вулиці Кіото пані в.о. міського голови поспішила лише після того, як опозиціні активісти та громадськість провели гучну акцію, демонтували будівельний паркан, а сам скандал почав виходити в ЗМІ. Так буває завжди - чиновники заворушаться тільки після гарного стусана від громади.

Але! Найцікавіше полягає далеко не в цьому. Найцікавіше полягає в тому, що пані ГЕРЕГА САМА ОСОБИСТО ГОЛОСУВАЛА "ЗА" НАДАННЯ ЗЕМЛІ ПІД СКАНДАЛЬНЕ БУДІВНИЦТВО! Ось документ з офіційного сайту Київради, який красномовно засвідчує весь цинізм ситуації:



Ось так. Спочатку пані Герега сама голосує за скандальне будівництво, а потім (після гучної акції протесту), за пару тижнів до виборів робить гучні заяви про намір захищати киян від наслідків власних голосувань. І це вже далеко не перша цинічна брехня від провладного кандидата. Раніше була маячня про "замах", який на чиновницю-мільярдершу, оточену десятком охоронців, нібито хотіла вчинити юна журналістка, заклики до "чесних виборів" від кандидатки, яка не гребує найбруднішими методами ведення кампанії та відвертим підкупом виборців. Тепер - бутафорна "боротьба" з наслідками власного багаторічного, недолугого та злочинного керування столицею.

Кияни, земляки, всі кому небайдужа доля нашого міста - робіть висновки самостійно. Впевнений, що лицеміри загрузнуть у власній брехні. Люди розберуться, хто є хто. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.