Іспит Росією

14 листопада 2012, 14:14
Власник сторінки
український політик, народний депутат України 5-х скликань, міністр охорони довкілля та ядерної безпеки 1992-1998 рр.
0
1349

В контексті заходів Кремля стає зрозумілим, чому в Україні в центрі передвиборчих баталій опиняються не економічні програми, а статус російської мови.

Обов'язковий іспит на знання російської мови з 1 грудня здаватимуть всі трудові мігранти в РФ, крім громадян країн, де російська мова є державною, -, відповідний закон днями підписав Володимир ПУТІН. В контексті заходів Кремля стає зрозумілим, чому в Україні, де рівень життя є найнижчим в Європі, в центрі політичних передвиборчих баталій опиняються не економічні програми партій та кандидатів, а статус російської мови. 

Імперська влада Росії в контексті політики "собіранія зємєль рускіх" конче зацікавлена в слабкій Україні, де і влада, і опозиція переймаються з'ясуванням стосунків, а не розвитком економіки. Найважливішим завданням Кремля є забезпечення контролю над політичними силами в Україні по обидва боки барикад, бо це є гарантією реалізації його імперських амбіцій та консервації української політичної та економічної залежності. Катастрофічне падіння соціальних стандартів гонить мільйони заробітчан за кордон, дозволяючи Росії за безцінь використовувати український трудовий потенціал. А контроль над політичною верхівкою відкриває можливості використання українського ресурсного потенціалу в російських геополітичних інтересах. Саме проросійська влада забезпечує Україні друге місце в Європі після Росії за обсягами споживання найдорожчого в світі російського газу, ігноруючи запровадження нових технологій використання українського вугілля, не розвиваючи видобуток сланцевого газу, гальмуючи створення виробництва ядерного палива з українського урану тощо.

Саме проросійська влада дозволяє фактично безоплатне базування іноземних військ – ЧФ РФ – на національній території, хоч грошей в державі не вистачає на виплату зарплат та пенсій, а реальна вартість оренди перевищує 5 млрд доларів на рік. Україна втрачає робочі місця через торгові війни, розв'язані РФ. Але саме проросійська влада відповідає Росії "миротворчою" політикою, – мовляв, "братскіє связі рвать нєгоже". Саме керованість українських політичних сил дозволяє Росії 21 рік використовувати Україну як безвідмовного економічного донора, підтримуючи російський бюджет та доходи російських громадян, в тому числі, українським коштом.

Російська політика розведення українських політичних сил по різні боки барикад диктує традиційний сценарій виборів в Україні, – політики дискутують не про стратегічні плани відбудови економіки, створення робочих місць, підвищення соціальних стандартів, а про мову, ОУН-УПА, розколоту на друзки церкву. І багатостраждальний виборець вже навчений обирати не політичні сили, які мають найкращі економічні програми, а виборчі проекти в межах сценарію, "хто кому найбільше надає по пиці". Так, за 21 рік незалежності Росія руками своїх політтехнологів, "агентів впливу" в ЗМІ, – як-то Шустер-Кисельов, – та політичному середовищі домоглася поділу українського суспільства на "красних" та "бєлих".

А відтак, влада та опозиція надійно поділені на вічних та безкомпромісних ворогів, яким не до економіки чи національних перспектив. На відміну від усього іншого демократичного світу, де у парламенті політичні партії – чи владні, чи опозиційні, – незмінно об'єднані державним та національним інтересом, що і продукує політику кращого життя.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.