Мурсі проти Януковича

09 грудня 2012, 12:18
Власник сторінки
Тимчасово непрацюючий
0
5857

Уроки Єгипту для України

Коли я перший раз приїхав до Єгипту на відпочинок (а це був  Каїр кінця 90-х), був вражений тим, що відбулось з цією країною.  Блукаючи біля пірамід у Гізі думав, як так могло статись, що країна, яка була по-праву визнана "колискою цивілізації", яка в науці випереджала розвиток Землі  на сотні, а інколи і на тисячі років, перетворилась на той Єгипет, який я бачив тоді: цілі райони недобудованих будинків ( бо за збудований будинок треба платити податок), старі автомобілі, всюди пил та навіть бруд, старі готелі,бідно вдягнені люди тощо.

Але сьогодні єгиптяни викликають велику провагу і деколи навіть заздрість.Декілька днів назад їх Президент Мурсі ( якого обрали внаслідок революції) видав президентський декрет, яким розширив свої повноваження. Єгиптяни не стали мовчати, не "зхавали" те, що їм хотіли впихнути навіть під "красивими" гаслами. Вони піднялись на захист своїх прав, по-суті сказавши, що ніхто пана Мурсі на виконання таких повноважень не обирав. 
 
Це лише в Україні можливо, щоб Президента обирали на одні повноваження, а потім 16  мудаків ( бо там було дві окремих думки), які чомусь вважають, що вони є Конституційним судом, "скасували" вибір народу та, по-суті призначили Януковича на виконання абсолютно інших повноважень. Повноважень, на які його НІХТО НЕ ОБИРАВ.
 
Після цього ми всі (політики, громадянське суспільство-всі) стерпіли глумління над парламентом та парламентаризмом (замість терміну  "парламентаризм" в Україні можемо сміливо називати "чечетовізм"), потім ми всі стерпіли "податкову реформу", "пенсійну реформу", "судову реформу", ми стерпіли те, як вони насаджували атмосферу страху, як кидали та кидають за грати невинних людей, як по телевізору біле називають чорним та багато всього іншого.
 
 А фірми, близькі до "Саші-стоматолога", лише  за цей рік "виграли" тендери на загальну суму 9 МІЛЬЯРДІВ 800 МІЛЬЙОНІВ гривень. І якщо вірити нашим ЗМІ, що відкати (накрутки)  складають 60 %, то він особисто отримав  близько 5 МІЛЬЯРДІВ гривень грошей. Наших з вами грошей.   
 
Так от, внаслідок масових протестів людей в Єгипті, їх Президент Мурсі був змушений скасувати декрет, який надавав йому нові повноваження. 
 
У мене виникло одне питання:
що іще повинен зробити режим в Україні, щоб люди почали захищати свої права на будь-якому рівні? На рівні ЖЕКів, або на рівні найвищого керівництва країни, яке раніше крало шапки, а тепер краде для себе повноваження та мільярди із державного бюджету.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.