Перша сесія. Особисте голосування - це модно!

20 грудня 2012, 20:22
Власник сторінки
Голова Батьківщини Молодої
0
1444

Сьогодні вперше набув представницького мандату - депутата Київради. Обраний від Блоку Віталія Кличка, членом цієї фракції логічно і став.

Нинішня сесія Київради стала знаковою не тільки для новообраних депутатів, але і для всього депутатського корпусу. За дієвої підтримки опозиційних депутатів Верховної Ради України, які були присутні на сесії Київради, вдалося забезпечити таку поки незвичну практику, як особисте голосування.
Забезпечення цієї конституційної норми, яка повинна реалізовуватися без зайвих запитань, перетворена з недавнього часу на питання принципу. Особисте голосування - це крок до кардинальної зміни уявлення про відповідальність та призначення депутата. 
У що вилилася ця ситуація? В рішення перенести засідання сесії Київради, бо голосів банально не вистачало, особливо за земельні та майнові питання, які стосуються "обмеженого" кола киян та гостей столиці.
Очевидно, на наступній сесії варто очікувати на "посильну підтримку" парламентських бойовиків, які спробують допомогти відновити практику порушення закону та голосування в режимі "піаніо". Точно сумувати не доведеться!
До речі, особлива повага і подяка представникам громади Києва, які під стінами Київради домагалися законної норми про відкритість і гласність органу місцевого самоврядування. І таки домоглися! Частині активістів вдалося потрапити до Київради. На часі - забезпечення порядку вільного відвідання будь-яким представником громади Києва засідань свого представницького органу. Тут компромісів бути не повинно. 
Повертаючись до особистого голосування, скажу, що "модний тренд", започаткований у новому скликанні парламенту, починає оволодівати масами:) Можливо, завдяки, в тому числі, такому кроку представницькі органи влади будуть більше схожі на органи місцевого самоврядування, а не на чиїсь господарські підрозділи.

З'явилася думка започаткувати з сьогоднішнього дня своєрідний щоденник засідань Київради. А Ви що думаєте з цього приводу?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Київрада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.