Україна починається із тебе

24 грудня 2012, 12:23
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1030
Україна починається із тебе

Сьогодні - день народження В'ячеслава Чорновола, 75-та річниця. Я вважаю цей день національним святом. В'ячеслав Максимович був тієї людиною, яка жила не для себе, а для України.

Чорновіл встиг багато зробити для України. Хоч зараз він не з нами, проте я переконаний, що нинішня влада боялась би його так само, які 13 років тому, бо він і зараз би заважав розкрадати нашу державу та пригнічувати український народ.

Я пишаюсь тим, що наші життєві шляхи перетинаються між собою та мають багато спільного з В’ячеславом Максимовичем. Він, так як і я свого часу, починав свою діяльність простим теслею на будівництві, коли  в мене перший запис у трудовій книжці «скотар колгоспу».

Ми обоє прагнули вчитися на факультеті журналістики, однак я вступав уже в той час, коли для цього треба були зв’язки та гроші, яких я не мав. Проте Чорновіл таки вступив до цього університету, але через свої вільні погляди мав неприємності, був відсторонений на рік з вишу.

Ще зі студенстьких років ми обоє вже друкувались у багатьох газетах, і в політику прийшли з журналістики. Ми зазнавали переслідувань з боку влади через свої вільні та чесні погляди, які їм заважали. У Чорновола це закінчилось трьома роками ув’язнення у таборах суворого режиму за його збірку про ув’язнених шістидесятників, а мене хотіли засудити за те, що я не мовчав про злочини Кучми та його підлабузників. У 2002  мене таки посадили за опозиційну журналістику.

Проте ці репресії не ламали нас, а лише робили сильнішими!

 Чорновіл, так як і я, був організатором і учасником багатьох акцій протесту та голодувань. Часи змінились, тепер ми змушені відстоювати права чорнобильців, ветератів та афганців.

 Щодо загибелі Героя я впевнений, що це політичне вбивство, і рано чи пізно ті, хто вчинив цей злочин, будуть покарані по справедливості.

Пам'ятаймо заповіт Чорновола: "Україна починається із тебе!".

Бандитам – тюрьми! Героям – Слава!


Олег Ляшко,

Народний депутат України,

Лідер Радикальної партії 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: герой,Україна,Олег Ляшко,В'ячеслав Чорновіл
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.