Азаров-патріот та несвідомі підприємці

05 лютого 2013, 11:10
Власник сторінки
український політик, народний депутат України 5-х скликань, міністр охорони довкілля та ядерної безпеки 1992-1998 рр.
0
808

Азаров під час зустрічі з Радою підприємців обурювався, що всі присутні одягнені в суцільний імпорт

Днями Азаров під час зустрічі з Радою підприємців вголос обурювався, що всі присутні одягнені в суцільний імпорт, – від сорочок до шкарпеток. Куди далі їхати? Приїхали вже! Країна у 45 мільйонів нічого не виробляє з товарів легкої промисловості, – обурювався прем'єр. Він закликав "вжити радикальних заходів". 

Після емоційного виступу Азарова виникає лише одне питання, – до кого він звертався із закликом вжити радикальних заходів? Невже до підприємців? Складається враження, що наших урядовців на публічних заходах охоплює амнезія, й в запалі критики вони геть забувають про спектр своїх повноважень. Всі 45 млн українців ось уже 20 років, як знають, що потрібно створювати сприятливі умови для розвитку власного виробництва й захищати ринок від неякісного дешевого імпорту. І чергове пояснення Азарова, що країна потребує "не тільки податкових та кредитних заходів, а й серйозних бар'єрів на кордоні для неякісних товарів широкого вжитку", навряд чи стало одкровенням.

Але ж ні один уряд не перейшов від декларацій до реальних дій, а нинішній – лише погіршив умови існування для малого та середнього бізнесу, які мали б скласти кістяк легкої промисловості. Прем'єр, який розпікав підприємців за імпортний одяг та взуття, мав принаймні, пояснити їм, чому за час його повноважень так і не було створено кращих умов для національного виробника. Бо ж за прем'єрства Азарова на ринку так і не поменшало імпорту й не додалося власне українського. Національні товари всі 20 років залишаються дефіцитом у власній країні, попри численні обіцянки урядовців різного політичного забарвлення "захищати українське". Але, як в народі кажуть... а віз і нині там!
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.