Влада нищить українське радіо

12 лютого 2013, 11:47
Власник сторінки
український політик, народний депутат України 5-х скликань, міністр охорони довкілля та ядерної безпеки 1992-1998 рр.
0
712

Заява УНП з приводу ненадання Українському радіо УКХ-хвиль на 2013 рік

УНП обурена тим, що при розподілі ФМ-частот НРКУ дісталась лише одна хвиля, а решта – комерційним радіостанціям, які поширюють попсу й нічого не дають українській культурі. Внаслідок цього, все менше людей мають можливість слухати українське радіо: дротяні мережі занедбані, і єдиний шлях лишити українцям державне радіо – це перевести його на діапазон коротких хвиль, однак це не було зроблено. 

Цей антидержавний крок нищить українське радіо, не лишаючи йому простору для мовлення і можливостей для розвитку, і тим самим відрізає доступ українців до важливого джерела інформації.

Саме українське державне радіо протягом всього часу свого існування було могутнім українотворчим ресурсом, скарбницею якісної української музики і живого літературного слова, надійним джерелом новин і важливої інформації. Саме українське радіо завжди було виразником державної інформаційної політики.

За відсутності суспільного мовлення, яке за роки незалежності так і не було створено, попри обіцянки Раді Європи, НТКУ та НРКУ фактично виконували ці функції. Цьогорічний розподіл частот засвідчує, що сама влада нищить загальнонаціональне надбання і не бажає створювати суспільного мовника. Зовсім незрозумілим таке рішення виглядає з огляду на те, що останнім часом НРКУ освоїло мовлення на коротких хвилях, і подало дуже змістовну заявку на конкурс з інформаційним, дитячим та іншим соціальним мовленням.

УНП вимагає від Національної комісії з питань телебачення і радіомовлення вжити термінових заходів для розширення мовлення Українського радіо на УКХ-хвилях і не допускати повторення такого роду конкурсів у майбутньому.

УНП звертається до Верховної Ради України з вимогою розглянути питання про переобрання Нацради, яка не втілює в життя стратегію розвитку національного інформпростору, не дбає про національну інформаційну безпеку і не здатна об'єктивно оцінити пропозиції щодо того, яке радіо бажає бачити суспільство і кому треба віддавати перевагу на конкурсах.

УНП звертається до Президента України з вимогою взяти під особистий контроль дану ситуацію і негайно втрутитися для пришвидшення її вирішення.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.