ВОНИ ГАЛЬМУЮТЬ антикорупційні реформи в Україні

03 березня 2013, 08:12
Власник сторінки
виконавчий директор Transparency International Ukraine - украінського представництва міжнародної неурядової організації по борот
0
1259
ВОНИ ГАЛЬМУЮТЬ антикорупційні реформи в Україні

Хто винен у зриві антикорупційної Держпрограми та що робити?

Державна антикорупційна програма України має бюджет понад 800 млн. грн.  Проте, дієва вона лише на папері і коштує не дорожче за той папір, на якому надрукована. Протягом 2011-2012 року програма майже не виконувалася і не фінансувалася. Сьогодні вона опинилася під загрозою зриву, та Уряду немає до цього діла!

Під час прямого ефіру та прес-конференції Віктор Янукович обіцяв українціям боротися з корупцією на всіх рівнях. На розширеному засіданні Уряду він звинуватив корупцію у зриві всіх реформ в Україні! Але хто винен у невиконанні антикорупційної Держпрограми?

Хто винен?
Коаліція неурядових організацій, що здійснює незалежний моніторинг ефективності Державної антикорупційної програми на чолі з
Transparency International Україна та партнерством Новий Громадянин стверджують, що за зрив антикорупційної  боротьби персонально відповідають:

  •  Микола Азаров – прем’єр-міністр України,
  • Олександр Лавринович – міністр юстиції, координатор Державної антикорупційної програми,
  • Андрій Клюєв – виконавчий секретар Національного антикорупційного комітету при Президенті України.

Що робити?

Саме для того, аби не допустити зриву Державної антикорупційної програми, неурядові організації закликають всіх небайдужих приєднатися до вуличної мобілізаційної акції «ВОНИ ГАЛЬМУЮТЬ». Ми покажемо Президенту обличчя чиновників  які гальмують виконання антикорупційної програми та озвучимо міністрам 5 кроків для негайного виправлення ситуації. Приєднуйтесь та підтримайте своє право на життя без корупції!

Вулична акція розпочнеться 6 березня (середа) о 9:00 під Адміністрацію Президента України (м. Київ, вул. Банкова, 11), продовжиться під Кабінетом Міністрів України (м. Київ, вул. Грушевського, 8) та завершиться  о 12:30 прес-конференцією в прес-центрі УНІАН (м. Київ, вул. Хрещатик, 4), де будуть представлені результати громадського аудиту прорахунків антикорупційної програми та вимоги по їх виправленню.

Ваша підтримка надзвичайно важлива. Вони повинні працювати а не гальмувати! Нагадаймо їм про це разом! Приєднуйтесь!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.