Громадськість показала обличчя тих, хто гальмує антикорупційні реформи в Україні

07 березня 2013, 10:10
Власник сторінки
виконавчий директор Transparency International Ukraine - украінського представництва міжнародної неурядової організації по борот
0
1423
Громадськість показала обличчя тих, хто гальмує антикорупційні реформи в Україні

У гальмуванні антикорупційних реформ винні ті, хто персонально за них відповідає

6 березня небайдужа громадськість провела акцію публічного протесту «ВОНИ ГАЛЬМУЮТЬ антикорупційні реформи в Україні», що була спрямована проти зриву  Національної антикорупційної стратегії та Державної програми запобігання і протидії корупції.
Хочу поділитися з Вами попередніми результатами акції.

Найголовніше - ми змогли привернути публічну увагу до трьох основних питань:

1) державна антикорупційна програма не виконується,

2) вона містить масу логічних, текстових та змістовних помилок,

3) це вважається нормальним у нашій державі.

Ці невтішні результати були отримані шляхом аудиту та моніторингу держпрограми більш ніж 40 незалежними експертами. Ми дійшли висновку, що посадовці свідомо ігнорують виконання держпрограми, створюючи перепони на шляху її реалізації.  Адже ми впевнені, що винні ті, хто персонально відповідають за антикорупційну боротьбу. Саме з урахуванням напрацювань експертів ми  обґрунтували наші пропозиції  та передали їх  представникам Адміністрації Президента та Кабінету Міністрів України. А пізніше, під час прес-конференції розповіли про всі прорахунки та неточності держпрограми. Детальніше про це ви можете прочитати у матеріалі «Голос Америки» 

 ПРО ЛЮДЕЙ

Я щиро дякую всім, хто прийшов та підтримав акцію своєю участю. Нас було небагато - лише з два десятки відчайдухів, але ми були!

Особливо вдячний громадським активістам із організацій: Центр UA, УНЦПД, Фундація "Відкрите Суспільство", Антикорупційна рада України, ІПЦ "Наше право" та іншим. 

З ними були й ми - представники команди Transparency International Україна. А ще кілька звичайних людей, яких я вперше в житті зустрів саме на цій акції. 

НА ЖАЛЬ з нами не було НІКОГО з громадських організацій, які позиціонують себе як палкі борці з корупцією в тендерах, політичною корупцією та недоброчесністю в правоохороній сфері. Ви добре знаєте їх вражаючі сайти, часто чули їх палкі промови.

Як на мене - це чудова ілюстрація щирості намірів та ціни слова відсутніх борців.

ПРО МЕДІАРЕЗОНАНС

Ми вдячні журналістам та ЗМІ за небайдужість, адже лише публічність може вивести на світло все приховане у тінь. І це наша спільна робота – спрямовувати увагу громадськості, влади та міжнародної спільноти на «темні плями» корупційної мапи України. Завдяки вам, представники влади змушені відповідати на незручні запитання, а інколи навіть діяти. Ми  ще підбиваємо підсумки події та вже хочемо поділитися з вами тим, як побачили акцію  журналісти: Радіо СвободаКанал 24Українська правда, Комментарии

Фото нашої акції доступні тут: https://www.facebook.com/TransparencyUA/photos_stream

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ

Ось такі занепокоєння та вимоги ми офіційно озвучили та зареєстрували. Тепер будемо чекати на реакцію.

А вже 20 березня в Комітеті Верховної ради з питань боротьби з оргзлочинністю та корупцією ми представимо результати незалежного моніторингу антикорупційної програми. Громадські активісти можуть взяти участь у цьому заході зареєструвавшись тут

І це – лише початок нашої боротьби. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.