Кужель виправдовує вбивства Кучми

29 березня 2013, 17:07
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
4540
Кужель виправдовує вбивства Кучми

Оце дожилися: начебто опозиційна депутатша Олександра Кужель виступає адвокатом Леоніда Кучми.

Коментуючи в інтерв'ю НБН заяву Юрія Дідуха - бізнес-партнера покійного Євгена Щербаня - про причетність екс-президента до замовлення його вбивства, Кужель заявила буквально таке: «Обвинение Кучмы в «заказе» Щербаня – бред, экс-президент вообще не мог заказать никого, он из таких людей, которые матом покроют, накричат, но не способны на убийство либо на его заказ».

Нагадаю, за часів президентства Кучми пані Кужель очолювала один із держкомітетів. Починаючи з 1995 року за президентства Кучми Кужель  працювала керівником Національного аудиторського комітету України. Потім, завдячуючи тому ж Кучмі, вона очолює Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва аж до 2003 року.

Тож, вочевидь, зовсім прогавила акцію протесту «Україна без Кучми», приводом до якої стало викрадення і вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. Пишаюся тим, що знав Гію Гонгадзе особисто. В ті роки я теж був опозиційним журналістом, якого Кучма переслідував. Але Бог зберіг моє життя, а Гії вже немає з нами. Переконаний, що рано чи пізно його вбивці нестимуть справедливу кару - якщо не перед судом людським, так перед Судом Божим точно.

Хочу нагадати, що за часів президентства Кучми  мене було засуджено до трьох років позбавлення волі умовно, із забороною впродовж трьох років займатися журналістською діяльністю за начебто наклеп на виконуючого обов’язки прем'єр-міністра України Дурдинця. І тільки у 2006 році Європейський суд з прав людини визнав цей вирок таким, що порушує права людини і постановив виплатити мені 3 тисячі євро компенсації.  У 2002 році мене заарештували за опір двом десяткам працівників міліції, які намагалися вилучити з друкарні тираж газети «Свобода». Тож Кучма, який здійснював репресії щодо журналістів, за словам  Кужель - просто янгол у плоті. 

Але, чути такі заяви на захист Кучми від Кужель, знаєте, не дуже дивно. Бо Олександра Володимирівнп дуже часто змінювала свою політичні переконня. Її метання з табору «біло-блакитних» до «помаранчевих» і від «помаранчевих» до «біло-блакитних» усі добре пам’ятають. До речі, саме Кужель під час помаранчевої революції підтримувала Януковича і благала його взяти владу у свої руки, а зараз «захищає» ув’язнену Юлію Тимошенко і … Кучму.

В причетності до вбивства Георгія Гонгадзе, Кучму звинувачували і Юлія Тимошенко, і Олександр Турчинов, з якими Кужель зараз начебто в одній команді. Чи може всі вожді так званої об'єднаної опозиції теж тепер вважають, що Кучма не винен у вбивстві Гонгадзе? За що ж ми всі, крім Кужель, тоді боролися? Може нам, всім, хто був проти Кучми, варто перед ним вибачитися і попросити назад на царство?

Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: ВР,Кучма,Ляшко,РПЛ,Кужель,Олег Ляшко,РП,пезидент
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.