Зрив Державної антикорупційної програми - це не смішно!

01 квітня 2013, 12:52
Власник сторінки
виконавчий директор Transparency International Ukraine - украінського представництва міжнародної неурядової організації по борот
0
2950
Зрив Державної антикорупційної програми - це не смішно!

Чому? Відповідь у відеоанімації

Перше квітня – всесвітній день сміху, але є теми, які викликають лише сміх крізь сльози. Наприклад, українська антикорупційна держпрограма – це і сміх, і гріх. Наявність величезної купи помилок в офіційному державному документі – це могло б бути смішним на самому початку формування цього документу, але ж не через два роки від його прийняття!

Громадські експерти, які вивчали держпрограму та її реалізацію, б’ють в набати, але їх вперто не чують.

Тоді вони виходять з вуличною акцією протесту під стіни адміністративних будівель – нарешті їх потрохи починають помічати.

І ось нарешті Комітету ВРУ з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією вислуховує всі поради від коаліції громадських організацій з моніторингу держпрограми і вперше з’являється надія на те, що антикорупційний документ не стане новим корупційним інструментом.

Наразі Кабінету Міністрів України доручено опрацювати зауваження та рекомендації коаліції громадських організацій щодо недопущення зриву Державної програми запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки.  Такий лист ми отримали від Адміністрації Президента України №52-01/157 від 19.03.2013 р., адресований Transparency International Україна.

В травні Кабмін має внести зміни у Держпрограму. Але косметичні правки їй не допоможуть. Тому нам лишається чекати на подальші дії Уряду і сподіватися,  що президент України візьме під особистий контроль проблеми з реалізацією антикорупційної держпрограми та ухваленої ним Національної антикорупційної стратегії, й відповідь АПУ не стане банальною відпискою.

А щоб очікування не було сумним, пропонуємо вашій увазі анімовану інфографіку, де роз’яснюються всі недосконалості антикорупційної держпрограми.


 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.