Хочеш щоб тебе почули? Виходь на вулицю

02 квітня 2013, 13:44
Власник сторінки
виконавчий директор Transparency International Ukraine - украінського представництва міжнародної неурядової організації по борот
0
1919
Хочеш щоб тебе почули? Виходь на вулицю

Все, що треба знати організаторам масових вуличних акцій перед їх початком

«Кожна людина має право брати  участь  в  управлінні  своєю  країною безпосередньо або через вільно обраних представників». Загальна декларація прав людини, Стаття 21. 

Щоб право демократичної участі в управлінні країною не перетворилося на право споглядання, необхідно мати інструменти впливу на владу. Сьогодні, нажаль, вулична акція протесту стала чи не єдиним засобом достукатися до урядовців. Запит громадських організацій на акції протесту з кожним роком і, навіть, місяцем - зростає.  Привернення публічної уваги – це саме той метод, який може щось змінити в наших реаліях.  Адже публічна увага медіа та міжнародної спільноти проливає світло на темні закутки, заважаючи ловити велику рибу в каламутній воді.

Та ж Загальна декларація прав людини у Статті 20 каже: «Кожна   людина  має  право  на  свободу  мирних  зборів  і асоціацій».  Але скористатися цим правом теж треба розумно. Скільки акцій протесту так і не призвели до жодних змін? Але, з іншого боку, всі ми живемо в країні, яка на власній історії відчула дієвість деяких масштабних мирних зібрань.

Тому сьогодні ми поговоримо про те, як правильно організувати акцію протесту.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.