Кампанія за ЄС має бути доступною і креативною

10 квітня 2013, 16:08
Власник сторінки
Глава Наблюдательного совета «Института правовой политики и социальной защиты», Нардеп VI-VII созывов.
0
1888

Сьогодні на Комітеті з європейської інтеграції виступав посол Британії Саймон Сміт.

Сьогодні на Комітеті з європейської інтеграції виступав посол Британії Саймон Сміт. Поінформував про зусилля, які вони, британці, докладають до проведення інформаційної кампанії в Україні на підтримку Угоди про асоціацію з ЄС. Вдалось і мені висловити деякі думки з цього приводу. А саме:

Ініційована посольством Британії  інформаційно - адвокаційна кампанія  на підтримку  підписання Угоди про асоціацію –  дійсно заслуговує на те, аби під неї були виділені  відповідні фінансові та людські ресурси.

Ми розуміємо, що інформуванням громадськості в першу чергу має опікуватись уряд України та  українське громадянське суспільство, а не Європейський Союз. Ми не маємо права покладатись лише на ваші ініціативи та ресурси.  Саме тому ми  розробили відповідну Концепцію  Кабінету Міністрів з інформування населення. Проте, враховуючи серйозні фінансові  обмеження, ми будемо надзвичайно вдячні  також за вашу допомогу.

Адже дана кампанія – питання нагальне. Ми не можемо дозволити собі витрачати більше часу на координаційні заходи. Ми повинні діяти, тому що ми дійсно націлені підписати Угоду про асоціацію на Вільнюському саміті, а до листопада часу залишається все менше.

Як саме діяти? Час науково-практичних конференцій та круглих столів для однодумців вичерпаний.  Є необхідність  нарешті розпочати широкомасштабну, сплановану кампанію у регіонах України.  Особлива увага має виділятись  креативним вуличним акціям, які б одночасно залучали представників регіональних еліт, засобів масової інформації та пересічних громадян.

 

Має бути відкритий безпосередній канал спілкування на теми нашої європейської інтеграції не лише для учасників  телевізійних політичних ток-шоу. Я від свого імені готова брати участь у таких заходах, у спілкуванні не лише з експертами у Києві, але й пересічними громадянами в регіонах. 

 

На сьогодні, за моєю інформацією, вже існує кілька важливих та цікавих ініціатив з боку громадських організацій та аналітичних центрів на підтримку європейської інтеграції. Все, що їм не вистачає – системної, а не одноразової, підтримки з боку європейських партнерів.

 

Особливий акцент  має бути зроблений на комунікацію з молоддю та студентством. І тут я б хотіла звернути увагу на важливість роботи у містах з критично важливою кількістю студентів, таких як Харків.  Знову-таки: готова всіляко сприяти  організації та проведенню  публічних дискусій на  тему європейської інтеграції  з залученням студентів харківських вузів.

 

І останнє одне побажання. Подібні компанії мають проводитись не професійними піар - чи консалтинговими компаніями, для яких тема європейської інтеграції – лише робота, а організаціями, які дійсно вірять в свою місію привести Україну ближче до ЄС. Буду надзвичайно вдячна, якщо мої рекомендації будуть враховані у вашій подальшій роботі.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Ирина Бережная,ЄС,Ірина Бережна,Iryna Berezhna,Комітет з європейської інтеграції,посол Британії
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.