Як потрібно захищати державну мову? Досвід "єдиноросів" для менших братів з ПР

10 квітня 2013, 20:43
Власник сторінки
Голова Батьківщини Молодої
0
3028

Російська Держдума у першому читанні прийняла закон, щоб кожен заробітчанин складав іспит з російської мови!

Сьогодні Державна Дума РФ прийняла у першому читанні дуже промовистий законопроект, повна назва якого мовою оригіналу звучить так: О внесении изменений в статью 25-6 Федерального закона "О порядке выезда из Российской Федерации и въезда в Российскую Федерацию" и в Федеральный закон "О правовом положении иностранных граждан в Российской Федерации" (об установлении обязанности подтверждения в установленном порядке владения русским языком и знания истории России и основ законодательства Российской Федерации для отдельных категорий иностранных граждан, обратившихся за получением обыкновенной рабочей визы или вида на жительство в Российской Федерации либо прибывающих в Российскую Федерацию в порядке, не требующем получения визы, для осуществления трудовой деятельности на основании разрешения на работу или патента).
Суть цієї ініціативи полягає в тому, що з 1 січня 2015 року кожен заробітчанин (будівельник, прибиральник, продавець на ринку) повинен буде отримати спеціальний сертифікат з 3-х  дисциплін: російська мова, російська історія та основи законодавства РФ.
Коменарі тут, напевно, зайві. Цікаво тільки, чи цей сертифікат одночасно пригодиться для вступу в їхні навчальні заклади:)?
У цій історії більше турбують не шизофренічні ідеї російських депутатів, а відсутність навіть натяку на захист національних інтересів у законотворчій діяльності провладних депутатів в Україні. Як "прогинатися" на догоду Кремлю, знищуючи державну українську мову та паплюжачи історію, то це будь-ласка. А прийняти рішення, щоб захистити українське, то тут слабо.
Більше того, переконаний, що ми не почуємо жодного коментаря від представників влади з критикою такої ініціативи російських депутатів. Цей закон стосується тисяч українських громадян, яких життя змусило виїхати за кордон, щоб прогодувати свої родини. Так от, українці, які працюють у Росії, змушені будуть проходити через додаткові принизливі випробування, в тому числі через корупційні схеми корумпованих російських чиновників, щоб отримати сертифікат. 
Нинішня влада промовчить, бо за своєю суттю є не українською, а окупаційною. Їм глибоко "начхати" на тих, хто живе в Україні, що вже казати про тих, хто опинився за кордоном. 
Чому я так упевнено про це стверджую? Прикладів безліч. Ось останній - днями Мінюст Росії з надуманих причин відмовив у реєстрації української діаспорної організації, яка створюється наново, бо попередню цей же Мінюст знищив через російський суд. На сьогодні українська кілька мільйона діаспора в Росії діє фактично у підпіллі, не маючи жодної легальної організації. Хтось чув на цю тему хоч півслова від Януковича чи Азарова? Так отож. А уявіть аналогічну ситуацію по відношенню до Росії, скільки було б виття.
Хотів побажати регіоналам, щоб брали приклад з російської влади не тільки в тому, як знищувати демократію, але і як оберігати своє. Але не буду бажати, бо сенсу не має. Гнати їх треба - ось єдине побажання! 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: Росія,росія про україну
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.