Казус Княжицького

15 квітня 2013, 09:40
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
1405

Чи сниться Княжицькому Гонгадзе?


Логіка Княжицького нагадує старий анекдот про Вовочку, який, підглядаючи, чим займаються батьки у спальні, подумав: "І ці люди забороняють мені колупатися у носі!".
До програми "Шустер-лайв" можна ставитися по-різному, мене важко назвати її симпатиком через те, що Савік часто поводить себе некоректно по відношенню до мене. Але він принаймні запрошує, проявляючи повагу до 220 тисяч виборців, які вже на виборах 2012 року підтримали Радикальну партію.
В цілому давайте будемо об'єктивними: Шустер, як-не-як, запрошує і дає можливість висловитися всім рейтинговим партіям. Тому Княжицький не має ніякого морального права вчити Шустера журналістській етиці. Оскільки на ТВІ - як часів прямого керівництва Княжицьким, так і зараз - абсолютна цензура, доведена до абсурду. 

Наведу красномовний приклад. Мене, політика з 6 рейтингом в країні і 5 - в Києві, лідера представленої у парламенті партії, за декілька років ЖОДНОГО разу не запросили на ефір на ТВІ. Туди запрошують лише любих друзів Яценюка та регіоналів.

Можливо, багато-хто з Вас не помічає цієї цензури. Тому, що вона спрямована більшою мірою на підтримку так званої опозиції. Та хіба є більший опозиціонер, ніж Ляшко? А представників Партії регіонів, зауважте, "опозиційний" ТВІ, кличе регулярно. 

Менше з тим, насправді все одно, на чию користь цензура працює. Цензура - явище ганебне по суті своїй, вона побудована на викручуванні фактів і відвертій неправді. Цензура - це гардероб, де цинічна брехня вдягає світле вбрання істини. Цензуровані ЗМІ не мають нічого спільного із справжньою журналістикою. 

Я маю право про це говорити, бо 16 років свого життя працював журналістом, в тому числі, редактором газет з величезними тиражами. І завжди писав правду без цензури. За що поплатився дорогою ціною - за публікації, які дратували до люті тодішню владу, Кучма у 2002 році посадив мене до тюрми.

Хочу щиро подякувати всім, хто не злякався тоді мене підтримати. Особливо колегам-журналістам, які боролись за моє звільнення, адже завдяки тому, що вони змогли зробити міжнародний резонанс - я і опинився на волі. 
Де в цей час був "демократ" і "моральний авторитет Княжицький? Служив вірою і правдою Кучмі. Згодом він був одним з лідерів "Трудової України" Тігіпка. На президентських виборах 2004 всі оці "трудовики" - Тігіпко, Княжицький, Кужель - активно підтримували Януковича.

Не слід забувати, що після вбивства Гії Гонгадзе саме Княжицький займався відбілюванням Кучми у медійному просторі. 

"Опозиціонером" Княжицький вирішив стати тоді, коли змінив господаря і пішов працювати до російсько-ізраїльського олігарха Гусинського, тодішнього власника ТВІ.

За не просто лояльність до так званої об'єднаної опозиції, а за явну цензуру на її користь, Гусинський отримав квоту у списку "Батьківщини", внаслідок чого Княжицький і став депутатом. 

Якщо він такий розумний - хай би не просився у закордоного олігарха записати його у список, а так, як я, пішов би на округ перевірити, чи є у нього реальний кредит довіри від виборців. До речі, у 2002 році Княжицький якраз балотувався як кандидат від влади на рідній Львівщині - і з ганьбою програв вибори. І ці люди забороняють мені колупатися в носі! 

У телеканалу ТВІ є чудова нагода довести, що я "помилився" - оприлюднити цю заяву і запросити на ефір. Наприклад, на дебати з новим господарем Княжицького Яценюком, якого вони щодня облизують з телеекрану

.

Олег Ляшко,
Лідер Радикальної партії
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: ВР,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко,РП
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.