ТРИ ЗНАКИ ПИТАННЯ В СИТУАЦІЇ З ТВі

25 квітня 2013, 11:57
Власник сторінки
виконавчий директор Transparency International Ukraine - украінського представництва міжнародної неурядової організації по борот
0
1137
ТРИ ЗНАКИ ПИТАННЯ В СИТУАЦІЇ З ТВі

Про історію з бізнес-конфліктом чи то рейдерським захопленням ТВі сказали вже всі, хто тільки міг.

Про історію з бізнес-конфліктом чи то рейдерським захопленням ТВі  сказали вже всі, хто тільки міг. Та за кадром цієї драми якось лишились три прості запитання. Ось вони. 

1. А на який ляд інвестувати у завідомо збитковий бізнес? 

Ні, ну дивні в нас медіа-бізнесмени пішли. Старі та нові інвестори наввипередки обіцяють журналістам та глядачам нові та цікаві проекти,  море грошей та автономію. І це в ситуації тотальної збитковості каналу ТВі. Філантропи? Можливо. Але якось з повадками «пацанів» з 90-их.

 2.  Коли Княжицький почав публічно підтримувати фашизм? 

Як  ставитись до журналістів-заробітчан в Україні, справа смаку кожного. Як то кажуть, хто як хоче,  так і мочить. У тому числі нардеп Княжицький. Проте цікаво виходить, бо сам він став гендиректором ТВі лише через скандал з росіянином Євгеном Кисельовим, а рейтинг каналу зробив, запросивши афгані Мустафу Найєма та білоруса Павла Шеремета. Тепер от одноосібно ввів сегрегацію за акцентом ведучого. Певно пан нардеп має і до італійця Шустера більше не ходити. Аби не плюндрувати чистоту української журналістської крові.

 3. Кому ви такі треба? 

А це вже запитання до самих журналістів ТВі. На каналі якось непомітно зібралися всі свободолюбці з медіа-сектору. Ну, може, за виключенням отаборившихся в «УкрПравді», «Комерсанті» та «Кореспонденті». І куди їм тепер? Або творити власне медіа, або рухати мега-кроками створення суспільного телебачення. Можливо, це чи не єдиний гіпотетичний позитив усього конфлікту.

А ситуація вся, як завжди,  про корупцію в Україні. Допоки в нас не буде належно захищене право власності та забезпечена прозорість інформації про власників,  такі скандали будуть і будуть тривати.

І хто знає, можливо наступним під роздачу потрапить Янукович з його дачкою в Межигір’ї.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.