Що важливіше для влади: євроінтеграція чи посилення диктатури?

07 травня 2013, 11:37
Власник сторінки
Солдат ЗСУ
0
755

Оскільки дав слово не робити політичних заяв у Страстний тиждень


А своє слово я тримаю, тож рішення Європейського суду із прав людини щодо незаконності перебування Юлії Тимошенко у в'язниці коментую 

Звісно, я щиро зрадів цьому рішенню. До Юлії Володимирівни можна ставитися по-різному, але те, що вона - політв'язень і негайно має бути звільнена - це факт.

Сам знаю, як важко бути по іншу сторону ґрат. У 2002 році режим Кучми посадив мене за опозиційну журналістську діяльність. Позов до Європейського суду я теж виграв і відсудив 3 тисячі євро за моральний збиток, які витратив на допомогу Прилуцькому дитячому будинку "Сонечко", де виховувався і я теж.

Але боюсь, що регіоналам наплювати і на рішення Європейського суду, і Парламентсткої асамблеї Ради Європи. За вже майже 22 роки незалежності ми не мали жодної нормальної влади, але такої нахабної диктатури, як режим Януковича і Партії регіонів ще не було ніколи.

Влада так боїться Юлію Тимошенко, що може "забити" на євроінтеграціюзнову поховавши надію українського народу бути гідним членом європейського співтовариства.

Однак я сподіваюсь, що Європа знайде спосіб тиску на регіоналівський режим - і Юля та інші політв'язні будуть звільнені. В будь-якому випадку варто хапатися за кожну соломинку, яка дає шанс припинити політичні репресії в Україні.

Нагадаю, нещодавно я зареєстрував у парламенті законопроект про звільнення політв'язнів. На жаль, голосів не вистачило - мене підтримало лише 176 депутатів. Але у голосуванні був показовий момент. Багато тих, хто на словах виступає за звільнення Юлії Тимошенко - ... НЕ голосували. Їхні прізвища назавжди увійдуть в історію з ганьбою.

 

"Батьківщина" - Ємець, ГРИЦЕНКО, Дзендзерський, Джемільов, Донець, Дубовой, КОЖЕМ'ЯКІН, Купчак, Кутовий, КУЖЕЛЬ, Лук'янчук, МАРТИНЕНКО, Павелко, Петренко, Сенченко, СТЕЦЬ, Сікора, Скосар (на момент голосування - ще член фракції), ТУРЧИНОВ;

 

"Удар" - Паламарчук, КОВАЛЬЧУК;

 

Позафракційні - Лабазюк, Палиця, Калєтнік (мусить бути позафракційним за регламентом), ЛИТВИН, Рибаков, ТАБАЛОВИ (обидва), Чудновський, Жеваго, Миримський, Мошенський, Рибак (мусить бути позафракційним за регламентом).

 

Особливо цинічним виглядає те, що не голосували деякі депутати від "Батьківщини". Уявляєте, що з ними зробить Юля, коли вийде з тюрми. А рано чи пізно вона буде на волі. Справедливість переможе






Олег Ляшко,

Лідер Радикальної партії

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
ТЕГИ: ВР,Ляшко,РПЛ,Радикальна партія,Олег Ляшко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.